Stina Jackson. Foto: Stefan Tell.

Stina Jackson och Camilla Läckberg klara för Crimetime 2020

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

För tredje året i rad arrangeras deckarfestivalen Crimetime i samband med Bokmässan, fast i år är hela eventet digitalt. Nu presenteras ytterligare fyra författarnamn.

För första gången på trettiofem år kan inte Bokmässan i Göteborg arrangeras i fysisk form, till följd av covid-19. Deckarfestivalen Crimetime kommer att ingå som en del av den digitala Bokmässan 2020.


ANNONS


– Vi är jätteglada över att kunna erbjuda Sveriges deckarfantaster ett program som håller lika hög kvalitet som vanligt, och både besökare och författare kommer att känna igen sig. Särskilt roligt är det också att vi har hittat sätt att genomföra en del av våra populära kringaktiviteter, som quiz, After Work och Afternoon Tea, även i det digitala formatet, säger Åsa Lindström, programansvarig för Crimetime, i ett pressmeddelande.

Crimetime Göteborg är ett samarbete mellan Bokmässan och Bonnierförlagen, som tar avstamp i en gemensam vilja att skapa Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Festivalen startade 2015 och arrangerades då på Gotland. Redan under sitt första år på Bokmässan 2018 blev Crimetime Göteborg en stor publiksuccé, med nationella och internationella stjärnförfattare på plats.

Ett antal Crimetime-författare presenterades redan i våras: Anna Jansson, Mattias Edvardsson, Sofie Sarenbrant, Malin Thunberg Schunke, Anders de la Motte, Camilla Sten och Pascal Engman. Alla ingår också fortsatt i det digitala formatet.

Idag annonseras ytterligare fyra författare medverkande: Camilla Läckberg, Stina Jackson, Jonas Moström och Hans Rosenfeldt. Samtliga är aktuella med nya böcker i år. 

ANNONS

Stina Jackson och Hans Rosenfeldt möts i ett samtal om vad platsen betyder för berättelsen och vilka avtryck norra Sverige sätter i deras texter.

– Efter denna vår och sommar ska det bli fantastiskt att komma hem till Sverige och delta i den digitala Bokmässan. Jag ser verkligen fram emot att samtala med Hans Rosenfeldt om miljöns betydelse för berättelsen – ett ämne som vi båda brinner lite extra för, säger Stina Jackson i ett pressmeddelande.

Stina Jackson är uppvuxen i Skellefteå och bor sedan drygt tio år i Denver, USA. Hennes succédebut Silvervägen kom 2018 och har tilldelats pris för Årets svenska kriminalroman 2018, Årets nordiska kriminalroman 2018 och Årets bok 2019. Nu är hon aktuell med Ödesmark där hon återvänder till den norrländska landsbygdssvärtan.

Hans Rosenfeldt, som tidigare skrivit flera framgångsrika deckare tillsammans med Michael Hjorth, är i höst aktuell med den första delen i hans egen kriminalserie Vargasommar om Haparandapolisen Hannah Wester.

Camilla Läckberg beskrivs ofta som Europas deckardrottning. Just nu är hon aktuell med den andra boken om Faye, Vingar av silver, uppföljaren till En bur av guld. På Crimetime deltar hon i ett samtal om en populär genre som ibland benämns som ”slow crime”, där fokus ligger på väl gestaltade karaktärer, relationer som får ta plats och där miljö och atmosfär är omsorgsfullt tecknade.

Jonas Moström, författare och läkare, medverkar i ett samtal om hur man gör för att skapa driv och nervkittlande berättelser. Hur får man till den där riktiga nagelbitarspänningen med snygga cliffhangers? Jonas Moström är aktuell med Kameleonten, sjunde boken om Nathalie Svensson och Johan Axberg.

Bokmässan äger i år rum digitalt 24–27 september 2020.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.