Jonas Gardell: ”Amanda Lind måste avgå”

Kritiken mot kultur- och demokratiminister Amanda Lind växer. Arkivbild: Pontus Lundahl/TT.

Den senaste tidens debatt kring hur de svenska coronarestriktionerna slår mot kulturbranschen fortsätter, och nu höjs allt fler kritiska röster mot kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP).

En av de senaste kritikerna är komikern och författaren Jonas Gardell, som i en krönika i Expressen kräver Amanda Linds avgång.

”Amanda Lind, du måste avgå. Nu. Vi måste få en riktig kulturminister. En som kan något, det allra minsta, om branschen”, skriver han.

Gardell är en av många som under sommaren ifrågasatt varför coronarestriktionerna skiljer sig mellan olika branscher. Både enskilda artister och organisationer har riktat kritik mot hur de ansvariga politikerna hanterar frågan.

”Varför är det okej med ett öppet Ullared men inte ett öppet Gröna Lund? Varför är det okej med ett fullpackat flygplan men inte en fullsatt teater?”, skriver Gardell.

Enligt Jonas Gardell är regeringens beslut inkonsekventa och han menar att Amanda Lind är en svag företrädare för branschen.

Även på Dagens Nyheters ledarsida ifrågasätts hur kulturministern bemött kritiken och kraven på tydligare besked.

”Tänk om vi i stället hade en riktig kulturminister, en person som solidariserade sig med sitt uppdrag. Någon som kände längtan hos både utförarna och publiken. En sådan skulle åtminstone försöka rucka på godtyckliga gränsdragningar och söka utvägar”, skriver DN:s Barbro Hedvall.

Text: Elina Perdahl/TT

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL