Jonas Gardell skriver barnbok – släpps i mars 2022

Jonas Gardell. Arkivbild: Pontus Lundahl/TT.

Jonas Gardell debuterar som barnboksförfattare. I slutet av mars kommer ”Sagan om den lilla gråsparven”, som är illustrerad av Martin Jacobson och som beskrivs som en ”klassisk saga”.

– Jag har själv alltid älskat riktiga gammaldags sagor och är uppvuxen med H.C. Andersen, Bland tomtar och troll, bröderna Grimm och Selma Lagerlöf. Jag har hittat på sagor åt mina egna barn och deras kompisar och nu när de börjar bli stora får jag väl berätta sagor för andra ungar istället, säger Gardell i ett pressmeddelande.

Boken handlar enligt förlaget om en liten frusen gråsparv som anländer till en trädgård som befolkas av en mallig blåmes och en självupptagen talgoxe. Sparven förvisas till ett ensamt hörn, men allt är inte som det ser ut att vara.

Jonas Gardell romandebuterade 1985 med Passionsspelet. Han senaste roman Ett lyckligare år kom i fjol.

Första barnboken av Jonas Gardell

Sagan om den lilla gråsparven

Sagan om den lilla gråsparven

  • Förlag: Rabén & Sjögren
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2022-03-30
  • ISBN: 9789129735130
Handla böcker där du är – hitta närmsta bokhandel
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL