ANNONS

Dataintrång hos Wattpad drabbade 271 miljoner konton

Läs- och skrivplattformen Wattpad har drabbats av ett dataintrång i juni där hackare kommit över en databas med bland annat namn, födelsedatum, epostadresser, användarnamn och en del annan information. Wattpad har tvingat alla användare att byta lösenord på sajten och uppmanar dem att ändra på andra sajter ifall de använt samma lösenord (något som säkerhetsexperter avråder från!).
Det mest intressanta i sammanhanget är dock att intrånget ska ha drabbat över 271 miljoner Wattpad-konton, enligt BleepingComputer. Sajten brukar tala om att de har över 80 miljoner aktiva användare varje månad. En liten signal om hur stort Wattpad faktiskt är idag. (Via Publishers Weekly.)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL