Det blev ett kortvarigt besök på Boookbeat för Storytel Original-titlar som 1986. Efter Boktuggs artikel igår försvann de. Här är före och efter på Bookbeats hemsida eftersom ljudboken avslutades med reklam för Storytel. Skärmdump och montage: Boktugg.

Bookbeat stoppar Storytels reklamkupp – plockar bort Originaltitlarna

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bookbeat plockade snabbt ner Storytel Original-titlarna från tjänsten. Enligt VD Niclas Sandin är främsta anledningen att ljudböckerna avslutas med reklam för Storytels egen ljudbokstjänst.

– Efter att vi lyssnat på böckerna och i slutet hört reklam för att man ska gå in på Storytel för att lyssna på övriga delar samt läst kommentarerna från Storytel till er på Boktugg tolkar vi det som att detta främst var ett sätt att marknadsföra sin egen tjänst. När vi aldrig har behövt hantera innehåll med, vad som verkar som, det syftet har vi avpublicerat böckerna tillsvidare. Vi kommer att kontakta Storytel för att förstå mer hur de tänkt inför att vi bestämmer hur det ska hanteras långsiktigt, säger Niclas Sandin, VD för Bookbeat. 


ANNONS


Igår skrev Boktugg om Storytels lilla kupp där de släppte första säsongen av tre framgångsrika ljudboksserier som tidigare funnits exklusivt på Storytel Original. Nextory menade att det är något som får utvärderas och att de helst vill erbjuda kompletta serier.

Redan igår kväll kom rapporter i Facebookgrupper för ljudböcker om att de tre titlarna inte längre gick att lyssna på hos Bookbeat vilket alltså Niclas Sandin bekräftar för Boktugg.

ANNONS

På redaktionen hade vi inte lyssnat på någon av böckerna igår men vi går snabbt in på Nextory och spolar fram till slutet av Daniel Åbergs Virus 1 som är en av titlarna. Den avslutas med en rejäl cliffhanger och den sedvanliga krediteringen – men du kan aldrig ana vad som är de sista orden innan ljudboken tar slut …

”Du har hört Virus del 1 av Daniel Åberg. Inläst av Disa Östrand. Utgiven av Storytel Original och producerad av Storytel Produktion 2020. Lyssna på alla delar av Virus och tusentals andra ljudböcker på Storytel.com”

Det ska tilläggas att det inte är något unikt att förlag marknadsför sina egna titlar i slutet av ljudboken, ibland genom att hänvisa till sin hemsida. Men i det här fallet blir det förstås väl magstarkt när den där webbadressen leder till en konkurrerande ljudbokstjänst.

Hur länge får titlarna ligga kvar på Nextory?

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL