Kazuo Ishiguro kommer med ny roman våren 2021 – Klara och solen

Klara och solen är Kazuo Ishiguros första roman sedan han fick Nobelpriset i litteratur 2017. Boken släpps globalt (inklusive på Wahlström & Widstrand i Sverige) den 2 mars 2021. Romanen heter Klara and The Sun i original och Niclas Hval översätter.
– Det är inte ofta man får så här helgjutna romaner i sin hand. Det är tydligt att Kazuo Ishiguro är en verklig mästare och att det går att skriva fantastiska romaner efter ett Nobelpris. Klara och solen är tidlös och samtidigt häpnadsväckande aktuell, säger Maria Såthe, förläggare och litterär chef på Wahlström & Widstrand, i ett pressmeddelande.
”Från sin plats i butiken som är specialiserad på artificiella vänner observerar Klara – en artificiell vän med enastående iakttagelseförmåga – noggrant beteendet hos dem som kommer in för att handla. Hon hyser gott hopp om att en kund snart ska välja just henne. Men när möjligheten att hennes liv ska förändras för gott väl dyker upp varnas Klara för att inte lita för mycket på löften från människor”, skriver W&W.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL