ANNONS

SmåLit utlyser novelltävling på temat paus

Har du en idé till en novell på temat paus? Då kan du vara med i SmåLits novelltävling. Foto: Istock

10 000 kronor och publicering i Hall Medias tidningar väntar den som vinner SmåLits novelltävling. Bidrag ska skickas in senast 1 augusti 2020.

SmåLit, Smålands litteraturfestival, lanserar en novelltävling som får temat paus. De skriver i ett pressmeddelande: ”Den digitala utvecklingen gör att många naturliga pauser har försvunnit. Har nya uppstått? Och vad händer om vi plötsligt får en ofrivillig paus? Om detta handlar SmåLits nya novelltävling.”

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Pandemin har satt mycket på paus, vilket gör att många får tid att skriva. Samtidigt känns det viktigt att fånga denna mycket speciella tid litterärt medan vi ännu befinner oss i den. Shakespeare skrev både King Lear och Macbeth i karantän, så vem vet vad som kommer ut av detta? säger Lars Alkner, kulturchef i Värnamo kommun.

Novelltävlingen är öppen för alla och pågår till den 1 augusti. Texten får vara max 15 000 tecken lång och skickas in till smalit@jonkoping.se. Vinnaren får en prissumma på 10 000 kronor och möjlighet att medverka i SmåLit 2021. Dessutom publiceras vinnarnovellen i Hall Medias tidningar.

Förutom novelltävlingen lanserar SmåLit också en kampanj för att uppmuntra äldre och andra som just nu tvingas leva isolerade. Hundra exemplar av novellen De Väntande av SmåLits Migrantpristagare Nora Szentiványi kommer att skickas ut gratis. Den som vill överraska någon med en novell skickar ett mejl till smalit@jonkoping.se. Både den som nominerar och den som nomineras får en novell. Novellen kan också hämtas upp på (eller utanför) stadsbiblioteken i Värnamo, Jönköping och Tranås.

– Under pandemin, när människor permitteras, sätts i karantän eller insjuknar uppstår ett läge där de plötsligt får tid att tänka och reflektera över sig själva och sin livssituation. De sätts i pausläge, kanske för första gången i sina vuxna liv. Ur de reflektionerna runt det egna självet och omvärlden hoppas jag att det uppstår en vilja att förmedla intrycken, säger Peter Nyberg, litteraturutvecklare Region Jönköpings län, i pressmeddelandet.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se