ANNONS

Har du en idé till en novell på temat paus? Då kan du vara med i SmåLits novelltävling. Foto: Istock

SmåLit utlyser novelltävling på temat paus

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

10 000 kronor och publicering i Hall Medias tidningar väntar den som vinner SmåLits novelltävling. Bidrag ska skickas in senast 1 augusti 2020.

SmåLit, Smålands litteraturfestival, lanserar en novelltävling som får temat paus. De skriver i ett pressmeddelande: ”Den digitala utvecklingen gör att många naturliga pauser har försvunnit. Har nya uppstått? Och vad händer om vi plötsligt får en ofrivillig paus? Om detta handlar SmåLits nya novelltävling.”


ANNONS


– Pandemin har satt mycket på paus, vilket gör att många får tid att skriva. Samtidigt känns det viktigt att fånga denna mycket speciella tid litterärt medan vi ännu befinner oss i den. Shakespeare skrev både King Lear och Macbeth i karantän, så vem vet vad som kommer ut av detta? säger Lars Alkner, kulturchef i Värnamo kommun.


ANNONS


Novelltävlingen är öppen för alla och pågår till den 1 augusti. Texten får vara max 15 000 tecken lång och skickas in till smalit@jonkoping.se. Vinnaren får en prissumma på 10 000 kronor och möjlighet att medverka i SmåLit 2021. Dessutom publiceras vinnarnovellen i Hall Medias tidningar.

Förutom novelltävlingen lanserar SmåLit också en kampanj för att uppmuntra äldre och andra som just nu tvingas leva isolerade. Hundra exemplar av novellen De Väntande av SmåLits Migrantpristagare Nora Szentiványi kommer att skickas ut gratis. Den som vill överraska någon med en novell skickar ett mejl till smalit@jonkoping.se. Både den som nominerar och den som nomineras får en novell. Novellen kan också hämtas upp på (eller utanför) stadsbiblioteken i Värnamo, Jönköping och Tranås.

– Under pandemin, när människor permitteras, sätts i karantän eller insjuknar uppstår ett läge där de plötsligt får tid att tänka och reflektera över sig själva och sin livssituation. De sätts i pausläge, kanske för första gången i sina vuxna liv. Ur de reflektionerna runt det egna självet och omvärlden hoppas jag att det uppstår en vilja att förmedla intrycken, säger Peter Nyberg, litteraturutvecklare Region Jönköpings län, i pressmeddelandet.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

BROTTSTYCKEN – SÅVITT JAG KOMMER IHÅG

Brottstycken kom till när jag efter ett långt yrkesliv som försvarsadvokat tänkte på alla händelser och episoder som passerat revy under alla år. Jag tänkte på de fantastiska personer jag mött i mitt yrke. Jag ville gärna ge dessa människor den röst de inte fått inför rätta. De tankar de velat ge uttryck för men aldrig fått.

Carl J. Tengström kommer ursprungligen från Finland där han föddes i Åbo. Efter skolgång i Finlands äldsta skola med anor från munktiden flyttade Carl utomlands, först till Freiburg im Breisgau i Sydtyskland,där han läste medicin och senare till Bern i Schweiz och Hamburg i Nordtyskland, där han avslutade sin utlandstid med studier i internationell rätt. Återkommen till Sverige började Carl läsa juridik i Uppsala. Det blev början till hans ”brottsliga” bana. Efter sin aktiva tid som försvarsadvokat är Carl numera verksam som översättare och författare.

Läs mer på författarens hemsida

(...) Läs hela artikeln »