Har du en idé till en novell på temat paus? Då kan du vara med i SmåLits novelltävling. Foto: Istock

SmåLit utlyser novelltävling på temat paus

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

10 000 kronor och publicering i Hall Medias tidningar väntar den som vinner SmåLits novelltävling. Bidrag ska skickas in senast 1 augusti 2020.

SmåLit, Smålands litteraturfestival, lanserar en novelltävling som får temat paus. De skriver i ett pressmeddelande: ”Den digitala utvecklingen gör att många naturliga pauser har försvunnit. Har nya uppstått? Och vad händer om vi plötsligt får en ofrivillig paus? Om detta handlar SmåLits nya novelltävling.”


ANNONS


– Pandemin har satt mycket på paus, vilket gör att många får tid att skriva. Samtidigt känns det viktigt att fånga denna mycket speciella tid litterärt medan vi ännu befinner oss i den. Shakespeare skrev både King Lear och Macbeth i karantän, så vem vet vad som kommer ut av detta? säger Lars Alkner, kulturchef i Värnamo kommun.

Novelltävlingen är öppen för alla och pågår till den 1 augusti. Texten får vara max 15 000 tecken lång och skickas in till smalit@jonkoping.se. Vinnaren får en prissumma på 10 000 kronor och möjlighet att medverka i SmåLit 2021. Dessutom publiceras vinnarnovellen i Hall Medias tidningar.

ANNONS

Förutom novelltävlingen lanserar SmåLit också en kampanj för att uppmuntra äldre och andra som just nu tvingas leva isolerade. Hundra exemplar av novellen De Väntande av SmåLits Migrantpristagare Nora Szentiványi kommer att skickas ut gratis. Den som vill överraska någon med en novell skickar ett mejl till smalit@jonkoping.se. Både den som nominerar och den som nomineras får en novell. Novellen kan också hämtas upp på (eller utanför) stadsbiblioteken i Värnamo, Jönköping och Tranås.

– Under pandemin, när människor permitteras, sätts i karantän eller insjuknar uppstår ett läge där de plötsligt får tid att tänka och reflektera över sig själva och sin livssituation. De sätts i pausläge, kanske för första gången i sina vuxna liv. Ur de reflektionerna runt det egna självet och omvärlden hoppas jag att det uppstår en vilja att förmedla intrycken, säger Peter Nyberg, litteraturutvecklare Region Jönköpings län, i pressmeddelandet.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL