ANNONS

Förskolebarnens litteraturpris 2020 går till 28 år gamla boken Gustav och snåla glasstanten

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Gustav och snåla glasstanten av Peter Cohen och Olof Landström (Alfabeta, 1992) vinner Förskolebarnens litteraturpris, och upphovspersonerna får därmed dela på 10 000 kronor. Den förskola som skickade in bäst motivering enligt juryn är Förskolan Oredan i Hultsfred, som också får 10 000 kronor. Dubbelt så många förskolebarn har engagerat sig i Förskolebarnens litteraturpris jämfört med förra året. 26 procent av dem röstade på Gustav och snåla glasstanten, skriver ILT Inläsningstjänst i ett pressmeddelande.
Förskolebarnens litteraturpris är instiftat av ILT Inläsningstjänst och delades ut första gången år 2019.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL