ANNONS

Dagens Nyheter och Polaris ger ut reportagebok om Greta Thunberg

Greta Thunberg. Arkivbild: Olivier Matthys/AP/TT.

I höst ger Dagens Nyheter och förlaget Polaris ut reportageboken ”Gretas resa”, som handlar om aktivisten Greta Thunberg och hennes klimatkamp.

Boken är skriven av Alexandra Urisman Otto och innehåller fotografier av Roger Turesson, som följde Thunberg över hela världen i ett och ett halvt års tid.

– Alexandra och Roger berättar en historia om Greta Thunberg som sträcker sig bortom masstrejkerna och toppmötena. De har följt henne på väg till Mynttorget i Stockholm, på tåg genom Europa, i elbil i USA och möter henne i gryningen utanför Lissabon i Portugal, säger Dagens Nyheters Matilda E Hanson, redaktör och projektledare för boken, till tidningen.

Boken innehåller inte återpublicerade artiklar, utan allt material är nyskrivet och flera av bilderna har aldrig tidigare publicerats.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se