ANNONS

”Vinterviken” av Mats Wahl filmatiseras i ny version för Netflix

Alexis Almström, Teresa Alldén och Dunja Vujovic och Filmlance International ska producera "Vinterviken" för Netflix. Pressbild: Niklas Johansson/Netflix.

Kärlekshistorien mellan tonåringarna Elisabeth och John-John filmatiseras på nytt och ska visas på Netflix med den uppdaterade titeln ”Vinterviken 2021”.

Historien bygger på romanen av Mats Wahl och filmatiserades första gången 1996 med Lina Englund och David Tainton i huvudrollerna.

”Mats Wahls roman skildrar ett tidlöst tema: Kärlek bortom social status och klass. Den nya tolkningen måste återspegla samhällets utveckling. ”Vinterviken 2021” ska vara en modern berättelse om att uppleva sann kärlek i en värld full av fördomar och ekonomisk ojämlikhet”, säger producenten Teresa Alldén i ett pressmeddelande.

ANNONS

För regi står Alexis Almström och manusförfattare är Dunja Vujovic.

”Vinterviken 2021” kommer att ha global premiär på Netflix och samproduceras med Sveriges Television.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6200 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se