Mark Coker: Kan författare på KDP Select verkligen kalla sig Indie?

Egenutgivningen i USA tog fart på allvar 2007 med eboksrevolutionen, inte bara Amazon Kindle (lanserades i november) utan även andra återförsäljare släppte fram egenutgivare som snart bytte namn till indieförfattare. Flera egenutgivna eböcker dök upp på topplistorna och de bästsäljande indieförfattarna sålde för hundratusentals dollar. I december 2011 lanserade Amazon KDP Select som gav nya möjligheter – om författarna gav Amazon exklusivitet.
”Kan en författare som får 70 procent av sina inkomster från en enda återförsäljare kalla sig indieförfattare?”, frågar Mark Coker i en debattartikel på Publishers Weekly. Han är grundare av Smashwords, en konkurrent till Amazon som plattform för ebokspublicering.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.