ANNONS

Mark Coker: Kan författare på KDP Select verkligen kalla sig Indie?

Egenutgivningen i USA tog fart på allvar 2007 med eboksrevolutionen, inte bara Amazon Kindle (lanserades i november) utan även andra återförsäljare släppte fram egenutgivare som snart bytte namn till indieförfattare. Flera egenutgivna eböcker dök upp på topplistorna och de bästsäljande indieförfattarna sålde för hundratusentals dollar. I december 2011 lanserade Amazon KDP Select som gav nya möjligheter – om författarna gav Amazon exklusivitet.
”Kan en författare som får 70 procent av sina inkomster från en enda återförsäljare kalla sig indieförfattare?”, frågar Mark Coker i en debattartikel på Publishers Weekly. Han är grundare av Smashwords, en konkurrent till Amazon som plattform för ebokspublicering.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL