Emma Andersson. Foto: Maria Martinsson

3 frågor till LB Förlags nya förlagskoordinator Emma Andersson

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

LB Förlag har anställt Emma Andersson som förlagskoordinator. Hon har en bakgrund från både Pocket Shop och Bonnierförlagen.

Emma Andersson har börjat en ny tjänst som förlagskoordinator på LB Förlag. Hon kommer närmast från en roll som butikschef på Pocket Shop Sky City, Arlanda. Tidigare har hon också arbetat som redaktör inom Bonnierförlagen, på Bokförlaget Forum och Lovereads.


ANNONS


Hej Emma! Du har gått från förlag till bokhandel till förlag igen, från redaktör till butikschef till koordinator – vad tänker du om den karriärbanan?
– Mitt första steg in i förlagsbranschen var som praktikant på Månpocket, och jag är glad att Klara Johansson tog in mig när jag bara var 23 år utan en färdig kandidatexamen. Jag fick sedan möjlighet att fortsätta på Forum som projektanställd förlagsassistent med redaktionella uppgifter, och efter den tiden blev jag sugen på att bredda mig och lära mig mer om hur branschen fungerande. Jag har haft en otroligt lärorik tid som butikschef på Pocket Shop och fått erfarenheter som känns bra att ta med mig in i mitt arbete på LB. Jag har haft direktkontakt med bokköpare varje dag i ett år och fått en bredare förståelse för hur fysiska butiker tänker kring försäljning och exponering av titlar. Men jag har saknat det fartfyllda och varierande arbetet på förlag och kände att jag ville tillbaka. Är väldigt glad att möjligheten hos Louise (Bäckelin, förlagschef på LB) dök upp.

Vad kommer att bli dina arbetsuppgifter på LB Förlag?
– Jag kommer att vara involverad i det mesta, både i det redaktionella arbetet och i produktion- och marknadsled. Min uppgift är att hålla alla bollar i luften och jag ansvarar även för våra sociala medier och hemsida. Och så kommer jag förstås att vara delaktig i vårt sökande efter ännu fler starka författarskap. På ett litet förlag som LB, gör alla mer eller mindre allt.

Hur känns det att börja ett nytt jobb mitt i coronakrisen, får du börja med att jobba hemifrån eller hur ser vardagen ut?
– I och med att vi bara är tre personer som arbetar på förlaget jobbar vi fortfarande från kontoret. Det hade i princip varit omöjligt för mig att börja jobba och sätta mig in i allt hemifrån.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.