ANNONS

Word Audio väljer StreetLib som global distributionspartner

Mattias Lundgren, vd och grundare till Word Audio Publishing.

Word Audio ger numera ut ljudböcker på sju språk. De har nu valt att använda StreetLib för distribution utanför Sverige.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

– WAPI visar vägen i den nya audioekonomin och vi ser fram emot att börja jobba med dem. På StreetLib bygger vi den bästa möjliga tekniska publiceringsplattformen för alla format och vi är glada över att få stödja nästa fas av WAPI:s globala expansion och utveckling, säger Giacomo D’Angelo, VD för StreetLib, i ett pressmeddelande.

Italienska StreetLib är verksamt på sex kontinenter och hjälper både författare och förlag med distribution av eböcker och digitala ljudböcker till både återförsäljare och bibliotek men även pappersböcker via print on demand. Via StreetLib når man både internationella aktörer som Amazon, Apple, Nook, Google och Kobo men även prenumerationstjänster som Storytel, Bookbeat, Kobo Plus och Scribd.

ANNONS

– Vårt mål är att nå så många människor som möjligt med våra berättelser. Samarbetet med StreetLib hjälper oss att nå målet på ett väldigt smidigt och enkelt sätt. De erbjuder vad varje förlag behöver, säger Mattias Lundgren, grundare Word Audio, i samma pressmeddelande.

Han förtydligar att de i Sverige fortfarande använder Elib för att nå bibliotek och Bokus Play samt styckförsäljning via nätbokhandlare.

– StreetLib står för en stor del av vår utländska distribution och vi hoppas kunna utveckla det samarbetet ytterligare. Vi har alltid gillat att jobba med mindre och mer snabbfotade aktörer. De når även de flesta av de svenska återförsäljarna, men där använder vi ett file management system som finns hos Earselect, säger Mattias Lundgren till Boktugg.

Kommer ni att distribuera alla utländska titlar via StreetLib nu, i samtliga format?
– Vi kör alla format via StreetLib, men framför allt är det de spanska, portugisiska och engelska titlarna som kommer få ett stort uppsving genom dem. Vi kikar på POD men har ännu inte börjat nyttja den delen av deras tjänst, vad jag förstått finns det en stor möjlighet i det.

Word Audio ger idag ut böcker på svenska, finska, danska, spanska, portugisiska, engelska och ryska. Men Mattias Lundgren säger att de tittar även på andra språk.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL