ANNONS

Releasefesten inställd – författarna skickade ut bubbel och böcker till gästerna för online-fest

Releasefesten blev inställd men debuterande författarna Johannes Selåker och Joni Nykänen skickade bubbel till några av gästerna och hoppas på en gemensam skål online. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

När releasefesten blev inställd valde debuterande författarna Johannes Selåker och Joni Nykänen att skicka ut böcker till gästerna istället – och några flaskor bubbel till vännerna för att fira online.

– Det var ju så klart väldigt otajmat att debutera mitt i coronakrisen, med allt vad det innebär av inställda intervjuer och så vidare. Men när vi väl fattat det självklara beslutet att ställa in releasen ville vi ändå hitta ett rimligt sätt att fira med våra vänner. Och kan man inte skåla tillsammans kan man ju i alla fall ta en skål var och en i sin karantän, säger Johannes Selåker.

ANNONS

Många förlag tvingas ställa in releasefester och arrangemang i dessa tider. Ikväll skulle alltså Bokfabriken firat spänningsdebuten Förstfödd av journalisterna Johannes Selåker och Joni Nykänen på Brillo i Stockholm.

– För att inte bara ställa in eller skjuta på releasen till en framtid vi inte vet något om kände vi att vi ändå ville göra något. Därför har vi skickat friex av böckerna till några av gästerna och författarna ville slänga med en flaska bubbel i försändelsen till sina vänner och uppmanar till en gemensam skål på sociala medier vid klockan 19 ikväll, säger Jakob Nilsson på Bokfabriken.

LÄS ÄVEN: Stora releasefesten brinner inne för debutant


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel, via smidig kortbetalning25 kr eller 150 kr eller välj annat belopp. Du kan även swisha till 123-483 18 71klicka här för QR-kod. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på INSIDER Basic eller Business och läsa Skrivtugg och Analysbrevet.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL