Releasefesten inställd – författarna skickade ut bubbel och böcker till gästerna för online-fest

Releasefesten blev inställd men debuterande författarna Johannes Selåker och Joni Nykänen skickade bubbel till några av gästerna och hoppas på en gemensam skål online. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

När releasefesten blev inställd valde debuterande författarna Johannes Selåker och Joni Nykänen att skicka ut böcker till gästerna istället – och några flaskor bubbel till vännerna för att fira online.

– Det var ju så klart väldigt otajmat att debutera mitt i coronakrisen, med allt vad det innebär av inställda intervjuer och så vidare. Men när vi väl fattat det självklara beslutet att ställa in releasen ville vi ändå hitta ett rimligt sätt att fira med våra vänner. Och kan man inte skåla tillsammans kan man ju i alla fall ta en skål var och en i sin karantän, säger Johannes Selåker.

Många förlag tvingas ställa in releasefester och arrangemang i dessa tider. Ikväll skulle alltså Bokfabriken firat spänningsdebuten Förstfödd av journalisterna Johannes Selåker och Joni Nykänen på Brillo i Stockholm.

– För att inte bara ställa in eller skjuta på releasen till en framtid vi inte vet något om kände vi att vi ändå ville göra något. Därför har vi skickat friex av böckerna till några av gästerna och författarna ville slänga med en flaska bubbel i försändelsen till sina vänner och uppmanar till en gemensam skål på sociala medier vid klockan 19 ikväll, säger Jakob Nilsson på Bokfabriken.

LÄS ÄVEN: Stora releasefesten brinner inne för debutant


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på Analysbrevet.
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL