ANNONS

Nyutgåva av ”Mio, min Mio” ges ut i höst – illustreras av Johan Egerkrans

Johan Egerkrans står för illustrationerna när Astrid Lindgrens älskade bok "Mio, min Mio" ges ut i nyutgåva i höst. Pressbild: Johan Egerkrans.

En nyutgåva av Astrid Lindgrens bok ”Mio, min Mio”, med illustrationer av Johan Egerkrans, ges ut i september.

Boken gjorde ett ”outplånligt intryck” på Egerkrans när en lärare läste den för hans klass i grundskolan.

”När jag nu läser om den, mer än 30 år senare, är det samma knotiga skogar, ensliga bergstoppar, sorgsna fågelskepnader och kusliga spejare som dyker upp i skallen. Förhoppningsvis lyckas jag fånga de där flyktiga bilderna, tillsammans med den oefterhärmliga blandningen av hopp och vemod som genomsyrar Astrids bok”, säger han i ett pressmeddelande.

Johan Egerkrans debuterade som illustratör med boken ”Taggtråds-Tim” 2005. Hans egna författardebut var ”Nordiska väsen”, som gavs ut 2013.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se