ANNONS

Förlaget om Jörn Donner: Minnet av en vän och stor författare kommer att leva kvar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Författaren och mångsysslaren Jörn Donner avled den 30 januari 2020 i Helsingfors. Dödsorsaken var en långvarig lungsjukdom, eller som han själv skulle ha uttryckt det: ”av hög ålder”, skriver Förlaget i ett pressmeddelande.
Förutom reportage och romaner har Donner även skrivit flera självbiografiska verk, bland annat brevväxlingen med sonen Rafael Donner Innan du försvinner, samt böcker om bland andra Ingmar Bergman och Carl Gustaf Mannerheim. Hans senaste verk Sista striden utkom våren 2019. Sammanlagt gav Jörn ut 68 böcker under sitt liv. Ett av hans favorituttryck var “det lönar sig alltid att läsa”.
”På Förlaget togs nyheten om Jörns frånfälle emot med stor sorg. Minnet av en vän och stor författare kommer att leva kvar. Våra tankar går idag till hans familj”, skriver Förlaget i en minnestext.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL