ANNONS

Tim Sparv bokklubb
Tim Sparv, lagkapten för finska landslaget i fotboll. Foto: Pressbild/Förlaget

Ny bokklubb med Finlands landslagskapten i fotboll – Tim Sparv

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Finska Förlaget lanserar en digital bokklubb tillsammans med Tim Sparv, Finlands landslagskapten i fotboll. Första boken är Kjell Westös Tritonus.

Den finlandssvenska fotbollsspelaren Tim Sparv blir frontfigur i en ny digital bokklubb. Det är Förlaget som tillsammans med lagkaptenen lanserar bokklubben, vars målsättning är att sänka tröskeln för läsning bland människor som inte automatiskt hittar till böcker och väcka läsinspiration.


ANNONS


– Läsning har blivit ett personligt hjärteämne de senaste åren. Jag oroar mig för ungas sinande läsintresse och vill gärna försöka lyfta fram hur oerhört viktigt det är att man läser. Det känns kul och inspirerande att vara en del av Förlaget det kommande året och jag ser fram emot att dela med mig av de tankar och reflektioner som alltid väcks i mig när jag läser en bok, säger Tim Sparv i ett pressmeddelande.


ANNONS


Under 2021 kommer läsare att tillsammans med Tim få läsa böcker ur Förlagets utgivning. Facebooksidan Tim Sparvs bokklubb blir det centrala navet.

Bokklubben kommer även att utmana exempelvis idrottsföreningar att läsa.

– För Förlaget betyder samarbetet med Tim Sparv mycket: vi vill samarbeta med honom eftersom han visar på ett mångsidigt, avslappnat och genuint bokintresse. I en tid då alla fysiska evenemang ställs in är de digitala satsningarna enormt viktiga. Genom Tims och våra sociala kanaler skapar vi en digital gemenskap kring läsningen, säger Andrea Svanbäck, marknadsföringschef på Förlaget.

Den första boken blir Tritonus av Kjell Westö (utgiven i Sverige av Albert Bonniers förlag).

– Jag känner mig mycket hedrad av att Tim Sparv valt min roman Trítonus som första bok. Jag har alltid varit intresserad av idrott och har också rört mig i utkanten av idrottsvärlden. Jag ser en stor likhet mellan det som krävs av idrottarna och det som krävs av till exempel musiker och författare. Det handlar om de berömda 10 000 timmarna, om hängivenhet och om att klara den psykiska pressen i att emellanåt förvandlas till en vara på en marknad, säger Kjell Westö.

Om Tim Sparv

Tim Sparv, född 1987 i Oravais, Österbotten, är en finlandssvensk fotbollsspelare som efter sex framgångsrika år i FC Midtjylland just nu spelar för grekiska Athlitiki Enosi Larissa FC (AEL). Han är även kapten för det finländska fotbollslandslaget, som under hans ledning för första gången har kvalat in till EM-slutspel.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Martin Johansson skriver barnböcker med feelgoodkänsla där allt kan hända

Semester och humor är de viktiga beståndsdelarna i barnboken Charlie och Tiger åker till Mallorca, skriven av Martin Johansson och illustrerad av Ted Johansson.

För några år sedan började en berättelse om katterna Charlies och Tigers äventyr att växa fram i huvudet på Martin Johansson. 

– Jag och mitt ex började skoja om hur det skulle vara om våra katter åkte på en egen resa. Klart de ska ner till Mallorca! Plötsligt hade jag en story. Den bygger egentligen på mina egna upplevelser från när jag reste med mina barn när de var yngre. Genom resor får man vara med om saker och skapa minnen, i familjen kan vi prata om våra resor än idag, berättar Martin. 

Det har blivit en del resor genom åren för Martin och hans familj, och nu använder Martin minnen och händelser från de egna resorna som grund till sina barnböcker. På Mallorca var han till exempel med sina tre barn när de var 8, 10 och 12 år gamla, och han har plockat in en del självupplevda upplevelser i den första berättelsen om Charlie och Tiger som tog form för några år sedan.

– Jag brukar ofta skoja om att jag hade en tvåa i svenska, säger Martin. Skämt åsido, jag har en otroligt livlig fantasi. Men det var ett ganska hårt jobb att skriva boken, det tog mig över ett år att bli klar. Det började med att jag pratade in berättelsen på min mobiltelefon.

Martin kontaktade illustratören Ted Johansson som har lång erfarenhet av bildberättande och bland annat tecknar för Bamse. 

– Jag berättade om min idé och vi började tillsammans skissa på karaktärerna. Vi gjorde den första boken tillsammans och han kommer att fortsätta illustrera de kommande delarna.

Charlie och Tiger åker till Mallorca släpptes i tryckt format år 2016, men ges den 15 juni 2021 ut som ljudbok och ebok av Lilla Hoi, ett imprint till Hoi förlag.

En uppföljare om när Charlie och Tiger åker till Afrika är redan klar och planeras att ges ut i slutet av 2021. Under sommaren kommer Martin att skriva på en tredje bok i serien som handlar om när katterna reser till Mars. 

(...) Läs hela artikeln »