ANNONS

Ny bokklubb med Finlands landslagskapten i fotboll – Tim Sparv

Tim Sparv bokklubb
Tim Sparv, lagkapten för finska landslaget i fotboll. Foto: Pressbild/Förlaget

Finska Förlaget lanserar en digital bokklubb tillsammans med Tim Sparv, Finlands landslagskapten i fotboll. Första boken är Kjell Westös Tritonus.

Den finlandssvenska fotbollsspelaren Tim Sparv blir frontfigur i en ny digital bokklubb. Det är Förlaget som tillsammans med lagkaptenen lanserar bokklubben, vars målsättning är att sänka tröskeln för läsning bland människor som inte automatiskt hittar till böcker och väcka läsinspiration.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

Ja, jag vill bli Boktugg Supporter!

– Läsning har blivit ett personligt hjärteämne de senaste åren. Jag oroar mig för ungas sinande läsintresse och vill gärna försöka lyfta fram hur oerhört viktigt det är att man läser. Det känns kul och inspirerande att vara en del av Förlaget det kommande året och jag ser fram emot att dela med mig av de tankar och reflektioner som alltid väcks i mig när jag läser en bok, säger Tim Sparv i ett pressmeddelande.

ANNONS

Under 2021 kommer läsare att tillsammans med Tim få läsa böcker ur Förlagets utgivning. Facebooksidan Tim Sparvs bokklubb blir det centrala navet.

Bokklubben kommer även att utmana exempelvis idrottsföreningar att läsa.

– För Förlaget betyder samarbetet med Tim Sparv mycket: vi vill samarbeta med honom eftersom han visar på ett mångsidigt, avslappnat och genuint bokintresse. I en tid då alla fysiska evenemang ställs in är de digitala satsningarna enormt viktiga. Genom Tims och våra sociala kanaler skapar vi en digital gemenskap kring läsningen, säger Andrea Svanbäck, marknadsföringschef på Förlaget.

Den första boken blir Tritonus av Kjell Westö (utgiven i Sverige av Albert Bonniers förlag).

– Jag känner mig mycket hedrad av att Tim Sparv valt min roman Trítonus som första bok. Jag har alltid varit intresserad av idrott och har också rört mig i utkanten av idrottsvärlden. Jag ser en stor likhet mellan det som krävs av idrottarna och det som krävs av till exempel musiker och författare. Det handlar om de berömda 10 000 timmarna, om hängivenhet och om att klara den psykiska pressen i att emellanåt förvandlas till en vara på en marknad, säger Kjell Westö.

Om Tim Sparv

Tim Sparv, född 1987 i Oravais, Österbotten, är en finlandssvensk fotbollsspelare som efter sex framgångsrika år i FC Midtjylland just nu spelar för grekiska Athlitiki Enosi Larissa FC (AEL). Han är även kapten för det finländska fotbollslandslaget, som under hans ledning för första gången har kvalat in till EM-slutspel.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL