Pussel, brädspel och detektivlåda för LasseMaja-fans

Martin Widmark med den första LasseMaja-tidningen. Foto: Johannes André

I ett samarbete mellan Egmont, Martin Widmark och Helena Willis släpps flera produkter med LasseMajas Detektivbyrå. Serietidningen är först ut.

Igår kom nyheten om att LasseMajas Detektivbyrå blir serietidning, utgiven av Egmont. LassaMaja-böckerna ges fortsatt ut av Bonnier Carlsen och inga planer finns på att Egmont ska ta över bokutgivningen. Däremot innefattar samarbetet förutom serietidningen även produkter från Egmont Kärnan, inledningsvis ett pussel följt av ett brädspel och en detektivlåda som kommer att släppas efter sommaren.

– Vi är väldigt glada över det samarbete som har inletts och har fullt fokus på att göra en riktigt bra serietidning och kommande Kärnan-produkter. Tidningen har tagits fram i en nära dialog med Bonnier och alla inblandade ser väldigt positivt på serietidningen som vi har stora förhoppningar på ska bli ett väldigt fint och starkt komplement till böckerna, säger Jonas Lidheimer, PR- och informationsansvarig på Egmont Publishing, till Boktugg.

LassaMaja-pussel från Egmont Kärnan. Finns ute i handeln redan nu.

LasseMaja-tidningen innehåller helt nyskrivna och nytecknade berättelser där läsaren får följa med Lasse och Maja när de löser mysterier i Valleby. Serierna är framtagna i ett nära samarbete mellan Martin Widmark, Helena Willis och manusförfattaren Susanne Adolfsson och serietecknaren Tony Cronstam. Utgivningen är planerad till 6 utgåvor per år och tidningen kommer att säljas både i butik och som prenumerationstitel. Den första utgåvan kommer ut den 23 januari.

Serieruta från LasseMaja-tidningen. Bild: Martin Widmark & Helena Willis/Egmont Publishing

– När jag var liten läste jag och brorsan serier, säger Martin Widmark i ett pressmeddelande. Det var Tintin och det var Fantomen och många, många andra. Och jag har förstås läst Bamse för mina egna barn. Så ni kan förstå hur roligt jag nu tycker att det är att den alldeles första LasseMaja-serietidningen kommer ut!

– När jag var barn lånade jag alla barndeckare jag kunde hitta på mitt bibliotek. Men jag lånade också Asterix och Lucky Luke-albumen och gillade dem jättemycket. Och Tintin förstås. Däremot har jag inte ritat så mycket serier själv. Så det känns verkligen jättekul att Valleby finns i serieform nu, säger Helena Willis i samma pressmeddelande.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,