ANNONS

Pussel, brädspel och detektivlåda för LasseMaja-fans

Martin Widmark med den första LasseMaja-tidningen. Foto: Johannes André

I ett samarbete mellan Egmont, Martin Widmark och Helena Willis släpps flera produkter med LasseMajas Detektivbyrå. Serietidningen är först ut.

Igår kom nyheten om att LasseMajas Detektivbyrå blir serietidning, utgiven av Egmont. LassaMaja-böckerna ges fortsatt ut av Bonnier Carlsen och inga planer finns på att Egmont ska ta över bokutgivningen. Däremot innefattar samarbetet förutom serietidningen även produkter från Egmont Kärnan, inledningsvis ett pussel följt av ett brädspel och en detektivlåda som kommer att släppas efter sommaren.

– Vi är väldigt glada över det samarbete som har inletts och har fullt fokus på att göra en riktigt bra serietidning och kommande Kärnan-produkter. Tidningen har tagits fram i en nära dialog med Bonnier och alla inblandade ser väldigt positivt på serietidningen som vi har stora förhoppningar på ska bli ett väldigt fint och starkt komplement till böckerna, säger Jonas Lidheimer, PR- och informationsansvarig på Egmont Publishing, till Boktugg.

LassaMaja-pussel från Egmont Kärnan. Finns ute i handeln redan nu.

LasseMaja-tidningen innehåller helt nyskrivna och nytecknade berättelser där läsaren får följa med Lasse och Maja när de löser mysterier i Valleby. Serierna är framtagna i ett nära samarbete mellan Martin Widmark, Helena Willis och manusförfattaren Susanne Adolfsson och serietecknaren Tony Cronstam. Utgivningen är planerad till 6 utgåvor per år och tidningen kommer att säljas både i butik och som prenumerationstitel. Den första utgåvan kommer ut den 23 januari.

Serieruta från LasseMaja-tidningen. Bild: Martin Widmark & Helena Willis/Egmont Publishing

– När jag var liten läste jag och brorsan serier, säger Martin Widmark i ett pressmeddelande. Det var Tintin och det var Fantomen och många, många andra. Och jag har förstås läst Bamse för mina egna barn. Så ni kan förstå hur roligt jag nu tycker att det är att den alldeles första LasseMaja-serietidningen kommer ut!

– När jag var barn lånade jag alla barndeckare jag kunde hitta på mitt bibliotek. Men jag lånade också Asterix och Lucky Luke-albumen och gillade dem jättemycket. Och Tintin förstås. Däremot har jag inte ritat så mycket serier själv. Så det känns verkligen jättekul att Valleby finns i serieform nu, säger Helena Willis i samma pressmeddelande.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se