ANNONS

Lassemajas detektivbyrå blir serietidning av författarna Martin Widmark och Helena Willis. Pressbild: Egmont/Thron Ullberg.

Lassemajas detektivbyrå blir serietidning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

En julkalender i tv, 44 utgivna böcker och en Dramatenpjäs senare blir Lassemajas detektivbyrå serietidning. Det är Egmont som ska ge ut sex nummer per år med nyskrivna serier, framtagna i samarbete mellan författaren Martin Widmark, illustratören Helena Willis, manusförfattaren Susanne Adolfsson och serietecknaren Tony Cronstam.

Lasse och Maja, två barn i staden Valleby som löser mysterier, gjorde entré i boken ”Diamantmysteriet” från 2002.

”När jag var liten läste jag och brorsan serier. Det var Tintin och det var Fantomen och många, många andra. Och jag har förstås läst Bamse för mina egna barn. Så ni kan förstå hur roligt jag nu tycker att det är att den alldeles första Lassemaja-serietidningen kommer ut”, säger Martin Widmark i ett pressmeddelande.

Den första utgåvan av tidningen når butikerna den 23 januari. Böckerna om Lasse och Maja har sålts i över 5,5 miljoner exemplar i Sverige och är översatta till 40 språk.

Rättad: I en tidigare version av texten förekom en ofullständig uppgift om vilka som är upphovsmakarna bakom serietidningen.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL