Lassemajas detektivbyrå blir serietidning

Lassemajas detektivbyrå blir serietidning av författarna Martin Widmark och Helena Willis. Pressbild: Egmont/Thron Ullberg.

En julkalender i tv, 44 utgivna böcker och en Dramatenpjäs senare blir Lassemajas detektivbyrå serietidning. Det är Egmont som ska ge ut sex nummer per år med nyskrivna serier, framtagna i samarbete mellan författaren Martin Widmark, illustratören Helena Willis, manusförfattaren Susanne Adolfsson och serietecknaren Tony Cronstam.

Lasse och Maja, två barn i staden Valleby som löser mysterier, gjorde entré i boken ”Diamantmysteriet” från 2002.

”När jag var liten läste jag och brorsan serier. Det var Tintin och det var Fantomen och många, många andra. Och jag har förstås läst Bamse för mina egna barn. Så ni kan förstå hur roligt jag nu tycker att det är att den alldeles första Lassemaja-serietidningen kommer ut”, säger Martin Widmark i ett pressmeddelande.

Den första utgåvan av tidningen når butikerna den 23 januari. Böckerna om Lasse och Maja har sålts i över 5,5 miljoner exemplar i Sverige och är översatta till 40 språk.

Rättad: I en tidigare version av texten förekom en ofullständig uppgift om vilka som är upphovsmakarna bakom serietidningen.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL