LasseMaja kan bli nöjesanläggning – deckarhus i Linköping planeras

Martin Widmark ligger bakom berättelserna om "LasseMaja". Nu ser de fiktiva figurerna ut att få ett eget hus i Linköping. Arkivbild: Adam Ihse/TT.

Snart går det att besöka LasseMajas deckarhus i Linköping – om allting går enligt planerna. Det är barnboksförfattaren Martin Widmark, som har skapat de populära figurerna, som även ligger bakom initiativet för en ny nöjesanläggning.

Det skriver Corren. Författaren kommer själv från Linköping.

Alla kontrakt är inte påskrivna och planerna har tidigare stött på patrull, men Ulf Larsson, styrelseordförande för LasseMajas deckarhus, ser inga hinder framöver.

– Vi har en väldigt bra plan utarbetad för verksamheten, vi har kommit jättelångt. Vi har stora delar av finansieringen spikad och nu håller vi på att bestämma oss för vem som ska få göra scenografin, säger han till Corren.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL