ANNONS

David Lagercrantz och Lars Kepler dominerar decenniets mest lyssnade ljudböcker hos Storytel

David Lagercrantz har skrivit både årets och decenniets mest lyssnade böcker hos Storytel (Foto: Cato Lein) men även Lars Kepler, en pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril (Foto: Ewa-Marie Rundquist), är populär bland ljudbokslyssnarna.

David Lagercrantz skrivit årtiondets två mest lyssnade böcker på topp 10-listan över 2010-talets mest lyssnade ljudböcker på Storytel. Lars Kepler har tre böcker listan. Och tre inläsare har tre böcker vardera på listan: Sefan Sauk, Katarina Ewerlöf och Jonas Malmsjö.

– Det känns fantastiskt att stänga ett årtionde där ljudboken fortsatt växa och bli en omtyckt del av hundratusentals lyssnares vardag. Nu ser vi fram emot ett fullspäckat nytt år och en vår med nya hårdkokta kriminalare, hjärtekrossande romanser och finurligt faktaspäckade berättelser för alla stunder, säger Åse Ericson, Sverigechef Storytel i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

2010-talet har varit ljudbokens årtioende, kanske framför allt den senare tredjedelen. Storytel har blickat tillbaka på åren som gått och kan nu presentera ljudboksföretagets lista över 2010-talets tio mest lyssnade böcker på svenska.

Allra överst på listan återfinns David Lagercrantz, som skrivit decenniets två mest lyssnade böcker, Det som inte dödar oss och Mannen som sökte sin skugga. Som tidigare kommunicerat är det också David Lagercrantz som har författat 2019 års mest lyssnade ljudbok hos Storytel, Hon som måste dö.

– Boomen för ljudböcker är det nya, stora på bokmarknaden, och jag är otroligt stolt över att inte bara vara läst utan också lyssnad på. Jag kommer fortsätta göra mitt bästa även på det nya decenniet, säger David Lagercrantz i ett pressmeddelande.

Men faktum är att Lars Kepler har inte mindre än tre titlar av de tio mest lyssnade.

ANNONS

Bland inläsarna kan konstateras att Stefan Sauk läst in tre titlar, Jonas Malmsjö tre och Katarina Ewerlöf tre. Medan Martina Haag är den enda författaren på topp 10 som läst in sin egen bok.

Årtiondets tio mest lyssnade böcker hos Storytel

1. Det som inte dödar oss: Millennium 4 – David Lagercrantz. Inläsare: Stefan Sauk. Norstedts.
2. Mannen som sökte sin skugga: Millennium 5 – David Lagercrantz. Inläsare: Stefan Sauk. Norstedts.
3. Kaninjägaren – Lars Kepler. Inläsare: Jonas Malmsjö. Bonnier Audio.
4. Lazarus – Lars Kepler. Inläsare: Jonas Malmsjö. Bonnier Audio.
5. Häxan – Camilla Läckberg. Inläsare: Katarina Ewerlöf. Bonnier Audio.
6. Stalker – Lars Kepler. Inläsare: Jonas Malmsjö. Bonnier Audio.
7. Det är något som inte stämmer – Martina Haag. Inläsare: Martina Haag. Piratförlaget.
8. Syndabocken – Sofie Sarenbrant. Inläsare: Katarina Ewerlöf. Bookmark Förlag.
9. Tiggaren – Sofie Sarenbrant. Inläsare: Katarina Ewerlöf. WordAudio Publishing.
10. Där inga ögon ser – Dag Öhrlund. Inläsare: Stefan Sauk. Lind & Co.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se