David Lagercrantz och Lars Kepler dominerar decenniets mest lyssnade ljudböcker hos Storytel

David Lagercrantz har skrivit både årets och decenniets mest lyssnade böcker hos Storytel (Foto: Cato Lein) men även Lars Kepler, en pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril (Foto: Ewa-Marie Rundquist), är populär bland ljudbokslyssnarna.

David Lagercrantz skrivit årtiondets två mest lyssnade böcker på topp 10-listan över 2010-talets mest lyssnade ljudböcker på Storytel. Lars Kepler har tre böcker listan. Och tre inläsare har tre böcker vardera på listan: Sefan Sauk, Katarina Ewerlöf och Jonas Malmsjö.

– Det känns fantastiskt att stänga ett årtionde där ljudboken fortsatt växa och bli en omtyckt del av hundratusentals lyssnares vardag. Nu ser vi fram emot ett fullspäckat nytt år och en vår med nya hårdkokta kriminalare, hjärtekrossande romanser och finurligt faktaspäckade berättelser för alla stunder, säger Åse Ericson, Sverigechef Storytel i ett pressmeddelande.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

2010-talet har varit ljudbokens årtioende, kanske framför allt den senare tredjedelen. Storytel har blickat tillbaka på åren som gått och kan nu presentera ljudboksföretagets lista över 2010-talets tio mest lyssnade böcker på svenska.

Allra överst på listan återfinns David Lagercrantz, som skrivit decenniets två mest lyssnade böcker, Det som inte dödar oss och Mannen som sökte sin skugga. Som tidigare kommunicerat är det också David Lagercrantz som har författat 2019 års mest lyssnade ljudbok hos Storytel, Hon som måste dö.

– Boomen för ljudböcker är det nya, stora på bokmarknaden, och jag är otroligt stolt över att inte bara vara läst utan också lyssnad på. Jag kommer fortsätta göra mitt bästa även på det nya decenniet, säger David Lagercrantz i ett pressmeddelande.

Men faktum är att Lars Kepler har inte mindre än tre titlar av de tio mest lyssnade.

Bland inläsarna kan konstateras att Stefan Sauk läst in tre titlar, Jonas Malmsjö tre och Katarina Ewerlöf tre. Medan Martina Haag är den enda författaren på topp 10 som läst in sin egen bok.

Årtiondets tio mest lyssnade böcker hos Storytel

1. Det som inte dödar oss: Millennium 4 – David Lagercrantz. Inläsare: Stefan Sauk. Norstedts.
2. Mannen som sökte sin skugga: Millennium 5 – David Lagercrantz. Inläsare: Stefan Sauk. Norstedts.
3. Kaninjägaren – Lars Kepler. Inläsare: Jonas Malmsjö. Bonnier Audio.
4. Lazarus – Lars Kepler. Inläsare: Jonas Malmsjö. Bonnier Audio.
5. Häxan – Camilla Läckberg. Inläsare: Katarina Ewerlöf. Bonnier Audio.
6. Stalker – Lars Kepler. Inläsare: Jonas Malmsjö. Bonnier Audio.
7. Det är något som inte stämmer – Martina Haag. Inläsare: Martina Haag. Piratförlaget.
8. Syndabocken – Sofie Sarenbrant. Inläsare: Katarina Ewerlöf. Bookmark Förlag.
9. Tiggaren – Sofie Sarenbrant. Inläsare: Katarina Ewerlöf. WordAudio Publishing.
10. Där inga ögon ser – Dag Öhrlund. Inläsare: Stefan Sauk. Lind & Co.

Nyfiken på nya boksläpp? Kolla in aktuella nya böcker!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.