fbpx

David Lagercrantz och Lars Kepler dominerar decenniets mest lyssnade ljudböcker hos Storytel

David Lagercrantz har skrivit både årets och decenniets mest lyssnade böcker hos Storytel (Foto: Cato Lein) men även Lars Kepler, en pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril (Foto: Ewa-Marie Rundquist), är populär bland ljudbokslyssnarna.

David Lagercrantz skrivit årtiondets två mest lyssnade böcker på topp 10-listan över 2010-talets mest lyssnade ljudböcker på Storytel. Lars Kepler har tre böcker listan. Och tre inläsare har tre böcker vardera på listan: Sefan Sauk, Katarina Ewerlöf och Jonas Malmsjö.

– Det känns fantastiskt att stänga ett årtionde där ljudboken fortsatt växa och bli en omtyckt del av hundratusentals lyssnares vardag. Nu ser vi fram emot ett fullspäckat nytt år och en vår med nya hårdkokta kriminalare, hjärtekrossande romanser och finurligt faktaspäckade berättelser för alla stunder, säger Åse Ericson, Sverigechef Storytel i ett pressmeddelande.

2010-talet har varit ljudbokens årtioende, kanske framför allt den senare tredjedelen. Storytel har blickat tillbaka på åren som gått och kan nu presentera ljudboksföretagets lista över 2010-talets tio mest lyssnade böcker på svenska.

ANNONS

Allra överst på listan återfinns David Lagercrantz, som skrivit decenniets två mest lyssnade böcker, Det som inte dödar oss och Mannen som sökte sin skugga. Som tidigare kommunicerat är det också David Lagercrantz som har författat 2019 års mest lyssnade ljudbok hos Storytel, Hon som måste dö.

– Boomen för ljudböcker är det nya, stora på bokmarknaden, och jag är otroligt stolt över att inte bara vara läst utan också lyssnad på. Jag kommer fortsätta göra mitt bästa även på det nya decenniet, säger David Lagercrantz i ett pressmeddelande.

Men faktum är att Lars Kepler har inte mindre än tre titlar av de tio mest lyssnade.

Bland inläsarna kan konstateras att Stefan Sauk läst in tre titlar, Jonas Malmsjö tre och Katarina Ewerlöf tre. Medan Martina Haag är den enda författaren på topp 10 som läst in sin egen bok.

Årtiondets tio mest lyssnade böcker hos Storytel

1. Det som inte dödar oss: Millennium 4 – David Lagercrantz. Inläsare: Stefan Sauk. Norstedts.
2. Mannen som sökte sin skugga: Millennium 5 – David Lagercrantz. Inläsare: Stefan Sauk. Norstedts.
3. Kaninjägaren – Lars Kepler. Inläsare: Jonas Malmsjö. Bonnier Audio.
4. Lazarus – Lars Kepler. Inläsare: Jonas Malmsjö. Bonnier Audio.
5. Häxan – Camilla Läckberg. Inläsare: Katarina Ewerlöf. Bonnier Audio.
6. Stalker – Lars Kepler. Inläsare: Jonas Malmsjö. Bonnier Audio.
7. Det är något som inte stämmer – Martina Haag. Inläsare: Martina Haag. Piratförlaget.
8. Syndabocken – Sofie Sarenbrant. Inläsare: Katarina Ewerlöf. Bookmark Förlag.
9. Tiggaren – Sofie Sarenbrant. Inläsare: Katarina Ewerlöf. WordAudio Publishing.
10. Där inga ögon ser – Dag Öhrlund. Inläsare: Stefan Sauk. Lind & Co.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny