Ny kategori i Pulitzer-priset 2020: Audio Reporting – öppet för podcasts

Ytterligare ett tecken på ljudets styrka både i bok- och mediabranschen: Pulitzer-priset inför en ny kategori för Audio Reporting. Det ska belöna ”utmärkta exempel på ljudjournalistik som tjänar ett allmänintresse, kännetecknas av avslöjande rapportering och upplysande berättelser”. Tidningar, magasin, webbsajter (exempelvis podcasts) får skicka in bidrag – liksom givetvis radiokanaler. Audioreportage blir den 15:e kategorin inom journalistik. Pulitzer har även fem priskategorier inom böcker samt en vardera för drama och musik. Prissumman i respektive kategori är 15 000 dollar (motsvarande 142 000 kronor).

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL