ANNONS

Ny kategori i Pulitzer-priset 2020: Audio Reporting – öppet för podcasts

Ytterligare ett tecken på ljudets styrka både i bok- och mediabranschen: Pulitzer-priset inför en ny kategori för Audio Reporting. Det ska belöna ”utmärkta exempel på ljudjournalistik som tjänar ett allmänintresse, kännetecknas av avslöjande rapportering och upplysande berättelser”. Tidningar, magasin, webbsajter (exempelvis podcasts) får skicka in bidrag – liksom givetvis radiokanaler. Audioreportage blir den 15:e kategorin inom journalistik. Pulitzer har även fem priskategorier inom böcker samt en vardera för drama och musik. Prissumman i respektive kategori är 15 000 dollar (motsvarande 142 000 kronor).

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny