Första danska HBO-serien bygger på bok av norske författaren Erlend Loe

Författaren Erlend Loe vars bok Muleum ("Gör vad du vill") nu ska bli tv-serie på HBO. Foto: Fredrik Arff.

När HBO gör sin första danska originalserie Kamikaze så baseras den på en norsk bok, författaren Erlend Loes roman Muleum (sv titel Gör vad du vill).

HBO:s första danska originalserie får grönt ljus. ”Kamikaze” är baserad på den norske författaren Erlend Loes roman ”Muleum” (svensk titel Gör vad du vill, utgiven av Alfabeta 2008), och följer 18-åriga Julie, vars familj förolyckas i en flygolycka. Hon lämnas ensam kvar i ett tomt hus och med massor av pengar – och ger sig ut i världen för att försöka hitta tillbaka till livet.

Johanne Algren har skrivit manus och Annette K. Olesen regisserar.

”När jag läste Erlend Loes bok på ett flyg på väg hem från Italien 2009 kände jag direkt vilken fantastiskt visuell berättelse det var, med en galen, vild, arg och rolig energi. Kombinationen av den storslagna känslan av meningslöshet, en klassisk bli-vuxen-berättelse och en knivskarp livsgnista gör ’Kamikaze’ så speciell”, säger Annette K. Olesen i ett pressmeddelande.

Inspelningen sätter igång i början av januari 2020. Serien kommer att få premiär i alla HBO Europes länder.

Text: TT/Boktugg

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL