Sigtuna Litteraturfestival 2020 gästas av Matilda Gustavsson och Internationell författarscen

Matilda Gustavsson. Foto: Thron Ullberg

Det är nu klart att kulturjournalisten Matilda Gustavsson gästar Sigtuna Litteraturfestival 9 maj 2020. Så gör även Internationell författarscen.

Matilda Gustavsson, kulturjournalist och krönikör på Dagens Nyheter, slog igenom i november 2017, med sitt banbrytande reportage i Dagens Nyheter om den så kallade Kulturprofilen med koppling till Svenska Akademien, ett reportage som fick Sveriges kulturvärld att skaka i sina grundvalar. 2018 tilldelades hon Stora Journalistpriset i kategorin Årets avslöjare och i dagarna kom hennes bok Klubben ut, där hon fördjupar sin undersökning av maktstrukturen i kulturvärlden.

– Sigtuna Litteraturfestival har gjort sig känd för att värdera det lite djupare, existentiella samtalet om litteratur och samhälle. Min bok Klubben är för mig ett existentiellt projekt som handlat om att skriva fram en mänsklig erfarenhet som vi behöver tala mycket mer om. Därför ser jag fram mot att få vara en del av samtalen på Sigtuna Litteraturfestival, säger Matilda Gustavsson i ett pressmeddelande.

Även Internationell författarscen, som vanligtvis har sin hemvist på Stadsteatern i Kulturhuset, förlägger en av sina programpunkter på Sigtuna Litteraturfestival.

– Vi är otroligt stolta och glada över att Matilda Gustavsson och Internationell författarscen väljer att komma till Sigtuna Litteraturfestival. Vår festival är känd för att ta upp högaktuella ämnen och spännande programpunkter, vilket vi fortsätter att leverera, säger Maria Martin, projektledare för Sigtuna Litteraturfestival på Destination Sigtuna.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL