ANNONS

Sigtuna Litteraturfestival 2020 gästas av Matilda Gustavsson och Internationell författarscen

Matilda Gustavsson. Foto: Thron Ullberg

Det är nu klart att kulturjournalisten Matilda Gustavsson gästar Sigtuna Litteraturfestival 9 maj 2020. Så gör även Internationell författarscen.

Matilda Gustavsson, kulturjournalist och krönikör på Dagens Nyheter, slog igenom i november 2017, med sitt banbrytande reportage i Dagens Nyheter om den så kallade Kulturprofilen med koppling till Svenska Akademien, ett reportage som fick Sveriges kulturvärld att skaka i sina grundvalar. 2018 tilldelades hon Stora Journalistpriset i kategorin Årets avslöjare och i dagarna kom hennes bok Klubben ut, där hon fördjupar sin undersökning av maktstrukturen i kulturvärlden.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Sigtuna Litteraturfestival har gjort sig känd för att värdera det lite djupare, existentiella samtalet om litteratur och samhälle. Min bok Klubben är för mig ett existentiellt projekt som handlat om att skriva fram en mänsklig erfarenhet som vi behöver tala mycket mer om. Därför ser jag fram mot att få vara en del av samtalen på Sigtuna Litteraturfestival, säger Matilda Gustavsson i ett pressmeddelande.

Även Internationell författarscen, som vanligtvis har sin hemvist på Stadsteatern i Kulturhuset, förlägger en av sina programpunkter på Sigtuna Litteraturfestival.

– Vi är otroligt stolta och glada över att Matilda Gustavsson och Internationell författarscen väljer att komma till Sigtuna Litteraturfestival. Vår festival är känd för att ta upp högaktuella ämnen och spännande programpunkter, vilket vi fortsätter att leverera, säger Maria Martin, projektledare för Sigtuna Litteraturfestival på Destination Sigtuna.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se