Klart med datum för fysisk bokfest – Sigtuna Litteraturfestival 7 maj 2022

Sigtuna Litteraturfestival är tillbaka 2022. Här en bild från 2018 då Jan Guillou gästade. Foto: Destination Sigtuna.

Sigtuna Litteraturfestival 2020 ställdes in. Men nu är det klart för comeback nästa år. Den 7 maj 2022 ska festivalen genomföras för åttonde gången.

– Sigtuna Litteraturfestival är och har sedan starten 2011 varit otroligt uppskattat för den unika, filterfria och intima stämningen som uppstår mellan publiken och författarna. Och efter många diskussioner och försök att hitta alternativa digitala lösningar, landade vi i att helt enkelt vänta ytterligare ett år med att genomföra festivalen. Inget går upp mot att träffas på riktigt. Vi får längta efter att ses ett tag till men nu har vi något konkret att se fram emot, säger den lyckliga projektledaren Maria Martin från Destination Sigtuna i ett pressmeddelande.

Nu är det alltså klart med datum för den åttonde upplagan av Sigtuna Litteraturfestival som bjuder in till en riktig bokfest, lördagen den 7 maj 2022. Festivalen arrangeras av Destination Sigtuna i samarbete med Sigtunastiftelsen, Piratförlaget och Natur & Kultur samt Sigtuna kommun. Redan nu är programarbetet i full gång.

Sigtuna Litteraturfestival skulle ägt rum under våren 2020 och ett fullspäckat program med spännande samtal och författarmöten var planerat. Men på grund av pandemin tvingades programgruppen i sista stund fatta beslut om att skjuta upp festivalen.

Arbetet med Sigtuna Litteraturfestival och programmet är redan igång. Precis som tidigare år ligger fokus på att skapa en tillgänglig festival med låga trösklar och spännande möten mellan författare och läsare. Genom åren har festivalen fått stor uppmärksamhet för att lyfta viktiga frågor och relevanta teman och den åttonde upplagan av litteraturfestivalen blir inget undantag.

– Vi har mycket spännande på gång och Sigtuna är den perfekta platsen för en litteraturfestival. Den historiska och pittoreska staden utgör vår scen och vi vill fylla den med liv, lust och engagerade människor, säger Maria Martin, projektledare för Sigtuna Litteraturfestival.

Om Sigtuna Litteraturfestival
Sigtuna Litteraturfestival hade premiär år 2012. Destination Sigtuna stod som arrangör i brett samarbete med Tällberg Foundation, Sigtunastiftelsen, Sigtuna kommun med fler. Sedan dess har Destination Sigtuna, tillsammans med olika aktörer, arrangerat festivalen. Sigtuna Litteraturfestivals kärnvärde är läsglädje och tanken är att skapa en mötesplats och läsfest med låga trösklar där personliga och nära möten mellan författare och deltagare kan ske. Under årens lopp har runt 200 författare gästat festivalen och däribland Rickard Ford, Jan Guillou, Vanna Rosenberg, Mikael Niemi och Kerstin Ekman. Den 7 maj 2022 genomförs Sigtuna Litteraturfestival för åttonde gången i ett samarbete mellan Destination Sigtuna och Piratförlaget, Natur & Kultur, Sigtunastiftelsen och Sigtuna kommun.

Läs mer på www.sigtunalitteraturfestival.se 

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL