ANNONS

Sigtuna Litteraturfestival är tillbaka 2022. Här en bild från 2018 då Jan Guillou gästade. Foto: Destination Sigtuna.

Klart med datum för fysisk bokfest – Sigtuna Litteraturfestival 7 maj 2022

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Sigtuna Litteraturfestival 2020 ställdes in. Men nu är det klart för comeback nästa år. Den 7 maj 2022 ska festivalen genomföras för åttonde gången.

– Sigtuna Litteraturfestival är och har sedan starten 2011 varit otroligt uppskattat för den unika, filterfria och intima stämningen som uppstår mellan publiken och författarna. Och efter många diskussioner och försök att hitta alternativa digitala lösningar, landade vi i att helt enkelt vänta ytterligare ett år med att genomföra festivalen. Inget går upp mot att träffas på riktigt. Vi får längta efter att ses ett tag till men nu har vi något konkret att se fram emot, säger den lyckliga projektledaren Maria Martin från Destination Sigtuna i ett pressmeddelande.


ANNONS


Nu är det alltså klart med datum för den åttonde upplagan av Sigtuna Litteraturfestival som bjuder in till en riktig bokfest, lördagen den 7 maj 2022. Festivalen arrangeras av Destination Sigtuna i samarbete med Sigtunastiftelsen, Piratförlaget och Natur & Kultur samt Sigtuna kommun. Redan nu är programarbetet i full gång.


ANNONS


Sigtuna Litteraturfestival skulle ägt rum under våren 2020 och ett fullspäckat program med spännande samtal och författarmöten var planerat. Men på grund av pandemin tvingades programgruppen i sista stund fatta beslut om att skjuta upp festivalen.

Arbetet med Sigtuna Litteraturfestival och programmet är redan igång. Precis som tidigare år ligger fokus på att skapa en tillgänglig festival med låga trösklar och spännande möten mellan författare och läsare. Genom åren har festivalen fått stor uppmärksamhet för att lyfta viktiga frågor och relevanta teman och den åttonde upplagan av litteraturfestivalen blir inget undantag.

– Vi har mycket spännande på gång och Sigtuna är den perfekta platsen för en litteraturfestival. Den historiska och pittoreska staden utgör vår scen och vi vill fylla den med liv, lust och engagerade människor, säger Maria Martin, projektledare för Sigtuna Litteraturfestival.

Om Sigtuna Litteraturfestival
Sigtuna Litteraturfestival hade premiär år 2012. Destination Sigtuna stod som arrangör i brett samarbete med Tällberg Foundation, Sigtunastiftelsen, Sigtuna kommun med fler. Sedan dess har Destination Sigtuna, tillsammans med olika aktörer, arrangerat festivalen. Sigtuna Litteraturfestivals kärnvärde är läsglädje och tanken är att skapa en mötesplats och läsfest med låga trösklar där personliga och nära möten mellan författare och deltagare kan ske. Under årens lopp har runt 200 författare gästat festivalen och däribland Rickard Ford, Jan Guillou, Vanna Rosenberg, Mikael Niemi och Kerstin Ekman. Den 7 maj 2022 genomförs Sigtuna Litteraturfestival för åttonde gången i ett samarbete mellan Destination Sigtuna och Piratförlaget, Natur & Kultur, Sigtunastiftelsen och Sigtuna kommun.

Läs mer på www.sigtunalitteraturfestival.se 

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL