fbpx

Kvinna slapp fängelse för sina försenade biblioteksböcker

Att inte lämna tillbaka sina biblioteksböcker i tid är ett brott. Men fängelse var för mycket, tyckte även det amerikanska rättsystemet. Foto: iStock.

Småbarnsmamman Melinda Sanders-Jones ställdes inför rätta för att inte ha återlämnat två biblioteksböcker och riskerade tre månaders fängelse. Men hon klarade sig med böter.

För ett par veckor sedan berättade vi den smått osannolika historien om hur Melinda Sanders-Jones greps av polis och fick lämna fingeravtryck. Brottet: hon hade återlämnat två biblioteksböcker för sent. Två år för sent.

Bakom det hela låg dock en rad olyckliga omständigheter som gjort att bibliotekets alla påminnelser och krav inte nått henne. Hon hade tvingats flytta upprepade gånger och byta telefonnummer för att komma ur en relation med en partner som misshandlade henne.

ANNONS

Nyheten spreds över världen när det visade sig att hon skulle ställas inför rätta och riskerade 93 dagars fängelse eller 500 dollar i böter för brottet. Men åklagaren lade ner målet efter att Melinda Sanders-Jones lovat att ersätta Charlotte Community Library och betala en avgift till Economic Crimes Unit i Eaton County, rapporterar tv-kanalen WILX.

Hon var dessutom tvungen att göra ett uttalande där hon säger att biblioteket inte gjort något fel och att hon tar fullt ansvar för att inte ha återlämnat böckerna i tid.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny