ANNONS

Bookshop ska hjälpa indiebokhandlare att konkurrera med Amazon

Inom kort lanseras nätbokhandeln Bookshop i USA vars syfte är att gynna lokala bokhandlare (medlemmar i American Booksellers Association). Bookshop ska utgöra ett alternativ till Amazon så att författare och andra kan länka till den ehandeln istället. Bookshop kommer inte att rabattera lika kraftigt som Amazon, max 10 procent.
Men i gengäld ska 10 procent av listpriset på varje bok som säljs gå till en pott som var sjätte månad fördelas mellan alla ABA-butiker som anslutit sig som partners till Bookshop. Dessutom kan de bokhandlare som säljer böcker via länkar på sina egna sajter, i nyhetsbrev eller sociala medier tjäna 25 procent av listpriset i provision – utöver potten. (Publishers Weekly)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se