Barnboken Godnattsagor för rebelltjejer får 18-årsgräns i Turkiet

Francesca Cavallo och Elena Favilli, författarna bakom succéboken "Godnattsagor för rebelltjejer". Arkivbild: Ari Luostarinen /TT.

Den bästsäljande barn- och ungdomsboken ”Godnattsagor för rebelltjejer” av de italienska författarna Elena Favilli och Francesca Cavallo får 18-årsgräns i Turkiet, enligt Kulturnytt.

Boken, som innehåller 100 korta illustrerade texter om inspirerande kvinnor genom världshistorien, beskrivs som det mest framgångrika gräsrotsfinansierade bokprojektet någonsin, och har översatts till 47 språk.

I Turkiet införs nu restriktioner för försäljning av boken, vilket innebär att den bara får säljas till personer över 18 år, samtidigt som den inte får skyltas i butiker, då turkiska myndigheter anser att bokens innehåll kan vara skadligt för unga människor, skriver Kulturnytt.

Turkiet är inte det första landet att ta till åtgärder gällande försäljningen av ”Godnattsagor för rebelltjejer”. När boken lanserades i Ryssland valde förlaget Bombora att censurera transpersonen Coy Mathis berättelse – i enlighet med Rysslands förbud att sprida ”propaganda för otraditionellt sexuellt umgänge” till unga.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL