Kritik mot brexit i Le Carrés nya roman

John Le Carré. Arkivbild: Sang Tan/AP/TT.

Den brittiske författaren John Le Carré är aktuell med sin 25:e roman i ordningen. Den bär titeln Agent running in the field (En fri agent), utspelar sig under 2018 och innehåller en rad kängor mot brexit, skriver The Guardian.

I ett utdrag från romanen som The Guardian har publicerat kallar den brittiske underrättelseagenten Nat, bokens berättarjag, brexit för ”ren och skär galenskap” och beskriver Storbritannien som ett land ”i fritt fall”.

Dessutom får såväl Tories som Labour en släng av sleven och Boris Johnson, som numera är premiärminister, kallas för ”en hönshjärna till utrikesminister”.

Kanske speglar Nats åsikter vad John Le Carré själv känner, författaren är nämligen sedan länge en stark motståndare till brexit.

Agent running in the field ges ut i Storbritannien nästa månad, samtidigt som turerna kring brexit förväntas eskalera ytterligare. Boken kommer i svensk översättning (av Lotta Kühlhorn) den 25 oktober med titeln En fri agent på Albert Bonniers Förlag.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL