ANNONS

Kritik mot brexit i Le Carrés nya roman

John Le Carré. Arkivbild: Sang Tan/AP/TT.

Den brittiske författaren John Le Carré är aktuell med sin 25:e roman i ordningen. Den bär titeln Agent running in the field (En fri agent), utspelar sig under 2018 och innehåller en rad kängor mot brexit, skriver The Guardian.

I ett utdrag från romanen som The Guardian har publicerat kallar den brittiske underrättelseagenten Nat, bokens berättarjag, brexit för ”ren och skär galenskap” och beskriver Storbritannien som ett land ”i fritt fall”.

Dessutom får såväl Tories som Labour en släng av sleven och Boris Johnson, som numera är premiärminister, kallas för ”en hönshjärna till utrikesminister”.

ANNONS

Kanske speglar Nats åsikter vad John Le Carré själv känner, författaren är nämligen sedan länge en stark motståndare till brexit.

Agent running in the field ges ut i Storbritannien nästa månad, samtidigt som turerna kring brexit förväntas eskalera ytterligare. Boken kommer i svensk översättning (av Lotta Kühlhorn) den 25 oktober med titeln En fri agent på Albert Bonniers Förlag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se