fbpx

Kristin Lidström får Elsa Beskow-plaketten 2019

Svensk biblioteksförening tilldelar Kristin Lidström årets Elsa Beskow-plakett för hennes bildberättande i bildromanen Kattvinden (skriven av Helena Öberg och utgiven av Mirando bok 2018). ”Färgstarka bilder flödar över uppslagen, vart och ett som ett konstverk i sig som tillsammans gör läsningen till en stark och oförglömlig upplevelse”, skriver juryn bland annat. Prisceremonin äger rum den 7 november i Stockholm. 
Elsa Beskow-plaketten instiftades 1958 och utdelas till den konstnär som framställt föregående års bästa svenska bilderbok för barn eller den bäst illustrerade svenska barnboken. Prissumman är på 25 000 kronor.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny