ANNONS

Fullsatt på Feelgoodfestivalen – internationella gäster och bokcirklar blev succé

Till vänster Lucy Diamond, en av de internationella gästerna. Till höger en av festivalens fullsatta programpunkter. I bakgrunden syns Mariefred. Foto: Feelgoodfestivalen

Feelgoodfestivalen i Mariefred fyllde Gripsholms värdshus och Gripsholms slott i lördags och introducerade flera nya programpunkter.

I lördags var det dags för andra omgången av Feelgoodfestivalen i Mariefred, som såg dagens ljus sommaren 2018. Vi lyckas få tag på festivalgeneralen Christoffer Holst som är trött men glad efter helgens evenemang.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

– Det var 300 besökare på plats, och det var maximal kapacitet. Vi hade också en rätt stor väntelista på folk som inte lyckats få tag i biljetter i tid. Kul förstås att det finns ett stort engagemang, och vi har ju pratat om att växa mer. Men samtidigt vill vi inte mista den mysiga stämningen som finns i Mariefred. Så vi får ta en funderare på hur vi går vidare, säger Christoffer. 

Drygt tjugo författare deltog i evenemanget, både svenska och internationella. Ungefär hälften deltog även förra året, men andra hälften var helt nya bekantskaper för festivalen.

Någon programpunkt som var särskilt populär?
– Jag tror många tyckte om att se programpunkten Tea with the Queens, med våra tre internationella gäster: Lucy Diamond, Lucy Dillon och Sheila O’Flanagan. Men jag har bara hört gott om de andra samtalen också!

– En nyhet i år var att vi också hade bokcirklar, säger Christoffer. Väldigt intima, endast tio gäster, där besökarna fick diskutera en författares senaste bok tillsammans med författaren. Plus lite ost och vin till det. Detta var ett lyckat koncept som vi absolut kommer köra vidare på!

ANNONS

Från att ha hållit till på Gripsholms värdshus förra året utökade festivalen i år med att flytta in på Gripsholms slott. Detta för att kunna ta emot fler besökare.

– Slottet är ju otroligt, vackert och atmosfäriskt. Sedan är det ju ett slott med trappor och snirkliga gångar, så för de gäster som hade svårare att ta sig dit var det bra att vi även hade värdshuset som arena, tror jag. Men vi är nöjda med ett ha förflyttat en stor del av festivalen till en sådan cool lokal.

Blir det en ny festival 2020 och vad tar ni i så fall med er från i år? 
– Det har vi sagt! Vi har skojat om att vi ska sova i en vecka nu och därefter boka datum, skrattar Christoffer. Vi har fått jättebra feedback från besökare som vi ska försöka ta hänsyn till så gott som det går. Men den största frågan är egentligen var vi ska vara. Om det blir Mariefred kan vi inte växa jättemycket mer, tror jag. Men vi kan ju öka mängden tillvalsaktiviteter vid sidan om!

I samband med Festivalen delade man också ut priset till Årets feelgood-bok 2019.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se