Till vänster Lucy Diamond, en av de internationella gästerna. Till höger en av festivalens fullsatta programpunkter. I bakgrunden syns Mariefred. Foto: Feelgoodfestivalen

Fullsatt på Feelgoodfestivalen – internationella gäster och bokcirklar blev succé

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Feelgoodfestivalen i Mariefred fyllde Gripsholms värdshus och Gripsholms slott i lördags och introducerade flera nya programpunkter.

I lördags var det dags för andra omgången av Feelgoodfestivalen i Mariefred, som såg dagens ljus sommaren 2018. Vi lyckas få tag på festivalgeneralen Christoffer Holst som är trött men glad efter helgens evenemang.


ANNONS


– Det var 300 besökare på plats, och det var maximal kapacitet. Vi hade också en rätt stor väntelista på folk som inte lyckats få tag i biljetter i tid. Kul förstås att det finns ett stort engagemang, och vi har ju pratat om att växa mer. Men samtidigt vill vi inte mista den mysiga stämningen som finns i Mariefred. Så vi får ta en funderare på hur vi går vidare, säger Christoffer. 

Drygt tjugo författare deltog i evenemanget, både svenska och internationella. Ungefär hälften deltog även förra året, men andra hälften var helt nya bekantskaper för festivalen.

ANNONS

Någon programpunkt som var särskilt populär?
– Jag tror många tyckte om att se programpunkten Tea with the Queens, med våra tre internationella gäster: Lucy Diamond, Lucy Dillon och Sheila O’Flanagan. Men jag har bara hört gott om de andra samtalen också!

– En nyhet i år var att vi också hade bokcirklar, säger Christoffer. Väldigt intima, endast tio gäster, där besökarna fick diskutera en författares senaste bok tillsammans med författaren. Plus lite ost och vin till det. Detta var ett lyckat koncept som vi absolut kommer köra vidare på!

Från att ha hållit till på Gripsholms värdshus förra året utökade festivalen i år med att flytta in på Gripsholms slott. Detta för att kunna ta emot fler besökare.

– Slottet är ju otroligt, vackert och atmosfäriskt. Sedan är det ju ett slott med trappor och snirkliga gångar, så för de gäster som hade svårare att ta sig dit var det bra att vi även hade värdshuset som arena, tror jag. Men vi är nöjda med ett ha förflyttat en stor del av festivalen till en sådan cool lokal.


ANNONS


Blir det en ny festival 2020 och vad tar ni i så fall med er från i år? 
– Det har vi sagt! Vi har skojat om att vi ska sova i en vecka nu och därefter boka datum, skrattar Christoffer. Vi har fått jättebra feedback från besökare som vi ska försöka ta hänsyn till så gott som det går. Men den största frågan är egentligen var vi ska vara. Om det blir Mariefred kan vi inte växa jättemycket mer, tror jag. Men vi kan ju öka mängden tillvalsaktiviteter vid sidan om!

I samband med Festivalen delade man också ut priset till Årets feelgood-bok 2019.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

En psykologisk thriller i 1800-tals miljö av Thomas Svensson

Det är i mitten av seklet och läkekonsten söker nya vägar. August, en misslyckad student, och glädjeflickan Katarina lockas in i den karismatiske vattendoktorns försök med banbrytande behandlingar på kuranstalten. Snart är de fångar i hans grymma värld.

Thomas Svensson debuterade år 2020 med det historiska dramat Blodgärning. I Vattendoktorn återvänder han till miljöer inspirerade av 1800-talets berömda spänningsförfattare.

– Den omvälvande epoken ligger nära oss i tiden men är ändå så avlägsen att fantasin kan ges rejält utrymme, säger Thomas.

Vattendoktorn är en psykologiskt thriller om ondska och förlåtelse i ett samhälle där vissa läkare ansåg att vattnet och anden är de enda sanna läkemedlen.

– Den så kallade hydropatin lämpar sig väl som fond för den stämning jag velat skapa.

Thomas Svensson bor i Sundsvall med sin hustru Ulrika. Han har en karriär som statstjänsteman bakom sig, har också arbetat på reklambyrå och som krönikör. Nu är han musiker och författare på heltid.

(...) Läs hela artikeln »