fbpx

Stina Jackson tar emot två priser under Gotlands Deckardagar

Vinnare av Årets kriminalroman 2018 - Stina Jackson med Silvervägen. Foto: Svenska Deckarakademin.

Stina Jackson tilldelades igår Glasnyckeln för årets Skandinaviska kriminalroman. Förra året fick hon Den gyllene kofoten. Hon kommer att ta emot båda priserna under Gotlands Deckardagar.

– Det är naturligtvis fantastiskt roligt för oss att vi får möjlighet att dela ut två så fina priser under Gotlands Deckardagar. Och att ha författaren till Nordens bästa kriminalroman med i samtalen höjer naturligtvis intresset för festivalen ännu mer, säger Inger Harlevi, ordförande i Gotland Art Week, som arrangerar Gotlands Deckardagar.

Förra året fick Stina Jackson Svenska Deckarakademins pris för sin debutbok Silvervägen som årets bästa svenska kriminalroman, ett pris som delats ut årligen sedan 1982. Eftersom Stina Jackson bor i USA kunde hon inte vara på plats och ta emot priset, ”den Gyllene Kofoten”. Det priset delas ut under Gotlands Deckardagars avslutning på söndagen den 18 augusti. 

ANNONS

Igår tilldelades dessutom Stina Jackson ytterligare ett pris för Silvervägen, nämligen Skandinaviska Kriminalsällskapets pris för bästa nordiska kriminalroman. Det är deckarsällskapen i de nordiska länderna som nominerar den bok som utsetts till bästa deckare i varje land. En jury som består av tre representanter från varje nordisk deckarakademi utser vinnaren.

Priset, ”Glasnyckeln”, delas ut i vinnarens hemland. Nu har Skandinaviska Kriminalsällskapet meddelat att de önskar dela ut sitt pris på avslutningen för Gotlands Deckardagar. Tidigare när en svensk författare vunnit priset, har det delats ut på Bokmässan i Göteborg. 

Stina Jackson deltar under Gotlands Deckardagar i två samtal fredagen den 16 augusti. Läs mer om arrangemanget på www.gotlandsdeckardagar.se
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny