ANNONS

Hans-Olov Öbergs Jakten på en perfekt Gin & Tonic utsedd till världens bästa ginbok

Hans-Olov Öbergs bok om gin och tonic prisas i Gourmand Awards.

I Gourmand Awards 2019 utsågs Hans-Olov Öbergs bok om drinken gin och tonic till ”bäst i världen” i kategorin cocktailböcker. 

Jakten på en perfekt Gin & Tonic gavs ut 2018 på LB förlag och är den första svenska bok som endast handlar om drinken gin och tonic. Nu prisas boken i Gourmand Awards, en världsomspännande tävling för mat- och dryckesböcker, med utmärkelsen ”bäst i världen” i kategorin cocktailböcker. Samtidigt utsågs boken till världens bästa ginbok.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Jag är så lycklig att jag knappt hittar orden just nu. Men segern är också ett erkännande för världens i mitt tycke godaste drink och dess oändliga utvecklingsmöjligheter. Jakten på en perfekt gin och tonic går, kort sagt, vidare, säger Hans-Olov Öberg. 

Jakten på en perfekt Gin & Tonic är en sammanställning av betraktelser, fakta, recept, tips och inspirerande bilder från Hans-Olov Öbergs 32 år långa sökande efter en perfekt gin och tonic. Från den enklaste, billigaste varianten som blandades ihop i studentlägenheten på 1980-talet till uppbyggnaden av ett eget ginotek med hemgjord tonic och olika infusioner.

Louise Bäckelin och Hans-Olov Öberg på prisutdelningen. Foto: Privat

– LB Förlag är ett relativt nystartat förlag och det är fantastiskt att få in en sådan här fullträff i utgivningen. Många var tveksamma till en så nischad drinkbok, men försäljningen har gått över all förväntan – världen behövde uppenbarligen en bok om gin och tonic, säger Louise Bäckelin.

Gourmand pågår just nu i Macau, Kina, och fler rapporter om svenska framgångar lär följa.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se