Hans-Olov Öbergs Jakten på en perfekt Gin & Tonic utsedd till världens bästa ginbok

Hans-Olov Öbergs bok om gin och tonic prisas i Gourmand Awards.

I Gourmand Awards 2019 utsågs Hans-Olov Öbergs bok om drinken gin och tonic till ”bäst i världen” i kategorin cocktailböcker. 

Jakten på en perfekt Gin & Tonic gavs ut 2018 på LB förlag och är den första svenska bok som endast handlar om drinken gin och tonic. Nu prisas boken i Gourmand Awards, en världsomspännande tävling för mat- och dryckesböcker, med utmärkelsen ”bäst i världen” i kategorin cocktailböcker. Samtidigt utsågs boken till världens bästa ginbok.

– Jag är så lycklig att jag knappt hittar orden just nu. Men segern är också ett erkännande för världens i mitt tycke godaste drink och dess oändliga utvecklingsmöjligheter. Jakten på en perfekt gin och tonic går, kort sagt, vidare, säger Hans-Olov Öberg. 

Jakten på en perfekt Gin & Tonic är en sammanställning av betraktelser, fakta, recept, tips och inspirerande bilder från Hans-Olov Öbergs 32 år långa sökande efter en perfekt gin och tonic. Från den enklaste, billigaste varianten som blandades ihop i studentlägenheten på 1980-talet till uppbyggnaden av ett eget ginotek med hemgjord tonic och olika infusioner.

Louise Bäckelin och Hans-Olov Öberg på prisutdelningen. Foto: Privat

– LB Förlag är ett relativt nystartat förlag och det är fantastiskt att få in en sådan här fullträff i utgivningen. Många var tveksamma till en så nischad drinkbok, men försäljningen har gått över all förväntan – världen behövde uppenbarligen en bok om gin och tonic, säger Louise Bäckelin.

Gourmand pågår just nu i Macau, Kina, och fler rapporter om svenska framgångar lär följa.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL