fbpx

Agnes Cavallin och Anna Falkenland nya Bokmässan-redaktörer

Anna Falkenland och Agnes Cavallin blir nya redaktörer på Bokmässan. Foto: Pressbilder.

Nu är det klart med två nya redaktörer på Bokmässan: Agnes Cavallin och Anna Falkenland.

Tidigare i våras gick Bokmässan ut och annonserade efter två kreativa redaktörer. Nu har de hittat dem:

Agnes Cavallin har nyligen flyttat tillbaka till Göteborg efter fjorton år i Stockholm. Hon har lång erfarenhet av att jobba i förlagsvärlden, både som anställd förlagsredaktör och som frilansande redaktör för bland annat Albert Bonniers förlag, Wahlström & Widstrand, Modernista, Forum, Nona, LB Förlag, Mima Förlag, Svenska Pen och Hedlund Agency, samt som litterär agent. Detta har givit henne ett stort nätverk i branschen, även internationellt. Agnes är utbildad journalist vid JMG i Göteborg och har tidigare arbetat som journalist på bland annat TV4.

ANNONS

– Jag har varit på mässan som besökare, som förlagsmedarbetare i monter och speed-dejtat förläggare i Rights Centre som agent. Att nu få jobba på arrangörssidan med Bokmässans seminarieprogram och samarbeta med mina gamla kollegor och bekanta i bokbranschen på ett nytt sätt känns fantastiskt. Jag kan inte tänka mig ett roligare jobb, säger Agnes Cavallin i ett pressmeddelande.

Anna Falkenland har precis tagit examen från utbildningen Redaktionell praktik på Göteborgs universitet och beskrivs som en skarp skribent med ett stort litteratur- och kulturintresse. Under våren har Anna gjort praktik på Albert Bonniers förlag som redaktör och redaktionskoordinator. Dessutom har hon tidigare praktiserat på tidningen Skriva, där hon bland annat planerat och skrivit artiklar, hanterat sociala medier och planerat och genomfört monterarbete under Bokmässan 2018.

– Det är en fantastiskt spännande möjlighet att få vara med och utveckla seminarieprogrammet på Nordens största kulturevenemang. Bokmässan som kulturell mötesplats och litterärt rum har länge legat mig varmt om hjärtat, och jag ser verkligen fram emot att vara en del av teamet och hela processen från idé till färdigt program, säger Anna Falkenland i samma pressmeddelande.

Agnes Cavallin och Anna Falkenland tillträder sina tjänster den 1 september. 

– Bokmässan är inne i en spännande utvecklingsfas. Agnes Cavallin och Anna Falkenland har precis rätt profiler och kommer komplettera vårt team perfekt, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny