ANNONS

Agnes Cavallin och Anna Falkenland nya Bokmässan-redaktörer

Anna Falkenland och Agnes Cavallin blir nya redaktörer på Bokmässan. Foto: Pressbilder.

Nu är det klart med två nya redaktörer på Bokmässan: Agnes Cavallin och Anna Falkenland.

Tidigare i våras gick Bokmässan ut och annonserade efter två kreativa redaktörer. Nu har de hittat dem:

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Agnes Cavallin har nyligen flyttat tillbaka till Göteborg efter fjorton år i Stockholm. Hon har lång erfarenhet av att jobba i förlagsvärlden, både som anställd förlagsredaktör och som frilansande redaktör för bland annat Albert Bonniers förlag, Wahlström & Widstrand, Modernista, Forum, Nona, LB Förlag, Mima Förlag, Svenska Pen och Hedlund Agency, samt som litterär agent. Detta har givit henne ett stort nätverk i branschen, även internationellt. Agnes är utbildad journalist vid JMG i Göteborg och har tidigare arbetat som journalist på bland annat TV4.

– Jag har varit på mässan som besökare, som förlagsmedarbetare i monter och speed-dejtat förläggare i Rights Centre som agent. Att nu få jobba på arrangörssidan med Bokmässans seminarieprogram och samarbeta med mina gamla kollegor och bekanta i bokbranschen på ett nytt sätt känns fantastiskt. Jag kan inte tänka mig ett roligare jobb, säger Agnes Cavallin i ett pressmeddelande.

Anna Falkenland har precis tagit examen från utbildningen Redaktionell praktik på Göteborgs universitet och beskrivs som en skarp skribent med ett stort litteratur- och kulturintresse. Under våren har Anna gjort praktik på Albert Bonniers förlag som redaktör och redaktionskoordinator. Dessutom har hon tidigare praktiserat på tidningen Skriva, där hon bland annat planerat och skrivit artiklar, hanterat sociala medier och planerat och genomfört monterarbete under Bokmässan 2018.

– Det är en fantastiskt spännande möjlighet att få vara med och utveckla seminarieprogrammet på Nordens största kulturevenemang. Bokmässan som kulturell mötesplats och litterärt rum har länge legat mig varmt om hjärtat, och jag ser verkligen fram emot att vara en del av teamet och hela processen från idé till färdigt program, säger Anna Falkenland i samma pressmeddelande.

ANNONS

Agnes Cavallin och Anna Falkenland tillträder sina tjänster den 1 september. 

– Bokmässan är inne i en spännande utvecklingsfas. Agnes Cavallin och Anna Falkenland har precis rätt profiler och kommer komplettera vårt team perfekt, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se