ANNONS

George RR Martin lovar bli klar med ny bok – nästa år

Författaren George RR Martin vid ett besök i Stockholm. Arkivbild: Pontus Lundahl/TT.

George RR Martin kanske börjar se slutet i tunneln i det mastodontprojekt som nästa bok i ”Sagan om is och eld” (Game of thrones-förlagan) inneburit.

”The winds of winter”, som den engelska titeln lyder, har skrivits på sedan 2011. I ett blogginlägg kommenterar författaren en kommande resa inför science fiction-mässan Worldcon som han ska besöka i juli-augusti i Nya Zeeland nästa år.

”Om jag inte har ’The winds of winter’ i min hand när jag anländer till Nya Zeeland för Worldcon, så har ni härmed min formella skriftliga tillåtelse att låsa in mig i en liten stuga”, skriver författaren.

I ett annat blogginlägg skriver han att den sjätte boken i serien, liksom den avslutande sjunde ”A dream of spring” antagligen kommer att vara på totalt 3 000 manussidor innan den är klar, och att den kanske inte kommer att sluta på riktigt samma sätt som tv-serien ”Game of thrones”, som bygger på böckerna.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL