Mariette Lindstein ger ut två nya böcker om sekten på Dimön hos HarperCollins Nordic

Carina Nunstedt, förlagschef HarperCollins Nordic, Mariette Lindstein, Johanna Rydergren, förläggare HarperCollins Nordic. Foto: Privat

HarperCollins Nordic skriver avtal med Mariette Lindstein om en fortsättning på hennes trilogi om Dimön. Den första boken kommer i mars 2020.

Mariette Lindstein återvänder till sekten ViaTerra i en ny serie som kommer att ges ut av HarperCollins Nordic. I mars 2020 kommer den första romanen, som som tar vid där sista boken Sektens barn slutade.

– Beslutet att återvända till Dimön växte fram efter all feedback jag fått från läsare om hur de kände igen sig i mina böcker. Det känns fantastiskt kul att få ge ut denna uppföljande serie på HarperCollins Nordic, ett internationellt förlag som redan ger ut min sekttrilogi i England. Bokförlaget Forum kommer parallellt att fortsätta att vara mitt förlag för mina tidigare böcker, säger Mariette Lindstein i ett pressmeddelande.

I Dimön-serien (som gavs ut av Forum) ingick böckerna Sekten på DimönSekten som återuppstod och Sektens barn som alla baserades på Mariettes personliga upplevelser som medlem i scientologirörelsen. Sammanlagt har de sålt i 250 000 exemplar och till 13 länder.

Nyligen avslöjades också att sekttrilogin ska bli tv-serie. Good Eye Production har tecknat filmrättigheterna och producenten bakom Maria Wern-serien, Erika Edman, ska producera tillsammans med den BAFTA-prisbelönade brittiska producenten Mia Jupp.

– Vi är otroligt glada över att välkomna Mariette till HarperCollins Nordic. Hon är en thrillerförfattare med en unik erfarenhet och en alldeles egen ton. Vi har länge följt hennes utveckling med spänning, säger Carina Nunstedt, förlagschef på HarperCollins Nordic.

– Att valet föll på HarperCollins Nordic är inte underligt eftersom vi redan har ett samarbete med HarperCollins UK och den nya tv-serien som är under utveckling har starka kopplingar till just UK genom Mia Jupp som är en av producenterna. Sedan har Mariette känt och arbetat med både Carina Nunstedt och Johanna Rydergren tidigare, säger hennes agent Maria Enberg på Enberg Agency.

Mariette Lindstein är född 1958 och gick som 20-åring med i den kontroversiella scientologirörelsen. Under 25 års tid arbetade hon på alla nivåer i kyrkan, inklusive toppen av hierarkin på dess högkvarter utanför Los Angeles. 2004 rymde hon. Idag arbetar hon som författare och föreläsare på heltid. Hon har vigt sitt liv åt att upplysa andra om sektproblematiken. Böckerna om sekten ViaTerra bygger på hennes personliga upplevelser. Mariette utkom nyligen med Sprickor i jorden, andra delen i en parallell thrillerserie utgiven på bokförlaget Forum.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL