Prince självbiografi "The beautiful ones" släpps till hösten. Arkivbild: Matt Sayles/AP/TT.

Prince-memoarer släpps hösten 2019

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Det har gått tre år sedan artisten Prince gick bort. Vid tiden före sin död arbetade han med en självbiografi och denna har nu färdigställts och fått ett släppdatum, enligt ABC News.

Princes självbiografi ”The beautiful ones” släpps till hösten. Pressbild: Random House/AP/TT.

Boken, som får titeln The beautiful ones, släpps den 29 oktober. Memoarerna har färdigställts i samarbete med Princes dödsbo och bygger på artistens ofärdiga manus, personliga bilder och låttexter. Boken får en inledning av skribenten Dan Piepenbring, som Prince hade valt som samarbetspartner.

The beautiful ones kommer att skildra Prince Rogers Nelsons väg från barndomen till att bli den älskade och mystiske artisten Prince, enligt förlaget Random House.

Om och i så fall vilket svenskt förlag som köpt rättigheterna till boken vet vi inte ännu.

Prince avled i sitt hem Paisley Park i Minneapolis den 21 april 2016. Han blev 57 år.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL