ANNONS

Emelie Schepp får egen deckarvandring i Norrköping

Deckarförfattaren Emelie Schepp kommer nu med del fem i sin serie om Jana Berzelius. Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT.

Hon har sålt 1,5 miljoner böcker. Nu kommer femte delen i serien om Jana Berzelius – samtidigt som Emelie Schepp får en egen deckarvandring. För henne handlar författarlivet om lika delar kreativitet och marknadsföring.

Emelie Schepps debutbok Märkta för livet refuserades. Men hon gav sig inte, istället publicerade hon boken själv och åkte ut på bokturné för att möta sina läsare. 40 000 exemplar senare blev hon landets största egenutgivare, och fick till slut ett bokkontrakt. Nu kommer del fem i serien om åklagaren Jana Berzelius, Broder Jakob.

– Jag tröttnar aldrig på att skriva om Jana. Hon är en komplex karaktär som å ena sidan är en framgångsrik åklagare som gör allt för att upprätthålla lagar och regler samtidigt som hon inte drar sig för att överträda lagarna för att skydda sin mörka bakgrund, säger Emelie Schepp.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

Ja, jag vill bli Boktugg Supporter!

Förutom att hon fått Crimetimes läsarpris ”Årets deckarförfattare” för tredje året i rad får Emelie Schepp nu sin egen deckarvandring i Norrköping.

– Det är otroligt, vilken ära. Att få visa upp mitt Norrköping för andra är enormt spännande, och att få bjuda på min fantasi blandad med stadens historia, säger hon.

ANNONS

Emelie Schepp arbetade i över tio år som projektledare inom reklam innan hon satsade på författarkarriären. Och hon berättar att hon motiveras av att få veta mer om Jana Berzelius. Hon skriver hemma i källaren i Motala. Men hon släpper inte marknadsföringen.

– Jag har lärt mig enormt mycket om bokbranschen eftersom jag har gjort alla steg själv. Jag jobbar fortfarande lika hårt med att marknadsföra böckerna. Författarskapet har blivit en livsstil som jag delar med min man, vi har jobbat tillsammans ända sedan vi träffades för sjutton år sedan.

Emelie Schepp gillar handlingsdrivna böcker med mycket dialoger. ”Broder Jakob” inleds med att en kvinna blir brutalt mördad i Norrköping. Det är det andra offret på kort tid där kvinnornas kroppar hittas i Strömmen med benen ihopsydda.

Har du funderat på att det spekulativa våldet med nakna, sargade offer så ofta drabbar kvinnor?
– Nej, jag har mer tänkt på hur jag kan symbolisera den fruktansvärda kampen för att få vara sig själv. Jana brottas med det mörka och det ljusa och frågan vem hon är egentligen kommer jag besvara när jag har skrivit sista boken i serien, säger Emelie Schepp.

Text: Elin Swedenmark/TT

Fakta om Emelie Schepp

Född: 1979
Bor: Motala
Familj: Man, två barn och två bonusbarn
Läser helst: ”Jag läser mest spänning.”
Bakgrund: Emelie Schepp släppte boken ”Märkta för livet” på eget förlag. Hennes böcker är sålda till ett trettiotal länder och har sålt i över 1,5 miljoner exemplar. Hon har utsetts till ”Årets deckarförfattare”, Crimetimes läsarpris, tre år i rad.
Aktuell: Med deckaren ”Broder Jakob” och med en egen deckarvandring i Norrköping, i Jana Berzelius fotspår med start i vår.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL