ANNONS

Dags att nominera till Barnradions bokpris

Barnradions bokpris-jury 2018: Jasmine Hl-Kritty, Fatme Ibrahim, Zajnab Hawra, Una Music och Shuaib Aden från Rosengårdsskolan i Malmö. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio

Barnradion på Sveriges Radio ska även i år dela ut sitt bokpris. Nu är det dags för alla förlag att nominera nyutgivna böcker för mellanåldern.

Programmet Barnradions bokpris produceras i år av Cubas Produktion för Sveriges Radio, programledare för femte året i rad är Manuel Cubas. Det går ut på att en barnjury läser och diskuterar fem utvalda böcker. Radioprogrammen sänds under läslovet och vinnaren avslöjas i det sista avsnittet. Författaren till det vinnande verket belönas med 30 000 kronor.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Nu eftersöker Manuel Cubas och produktionen bakom Barnradions bokpris böcker till årets upplaga av programmet. Böckerna ska vara utgivna mellan juni 2018 och juni 2019 – med andra ord går det bra att nominera titlar som ännu inte har kommit ut, så länge de är tillgängliga innan sommarlovet då jurygruppen ska läsa de fem finalisterna.

Kriterier är att böckerna ska vara svenska skönlitterära originalutgivningar för målgruppen 9–12 år. Översättningar, faktaböcker eller böcker i en serie (förutom del ett eller del två) räknas bort.

För att nominera skickas böckerna till Manuel Cubas, Böttigervägen 5, 112 44 Stockholm och en lista över bidragen med bokpresentationer mejlas till manuel@cubas.se. De nominerade böckerna ska vara framme senast 30 mars.

Tidigare vinnare av Barnradions bokpris:

2010 – Adzerk – den vita hingsten av Lin Hallberg
2011 – Den gröna cirkeln av Stefan Casta
2012 – Flyga högt av Katarina von Bredow
2013 – Glasbarnen av Kristina Ohlsson
2014 – 5768 visningar på Youtube av Ralf Novák-Rosengren och Anita Santesson
2015 – Den blomstertid nu kommer av Marie-Chantal Long
2016 – Bennys hemliga rapporter av Johan Bergström, Per Lange och Henrik Ahnborg
2017 – Ylvania – Sagan om ljusbäraren av Ylva Hällen
2018 – Comedy Queen av Jenny Jägerfeld

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se