fbpx

Dags att nominera till Barnradions bokpris

Barnradions bokpris-jury 2018: Jasmine Hl-Kritty, Fatme Ibrahim, Zajnab Hawra, Una Music och Shuaib Aden från Rosengårdsskolan i Malmö. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio

Barnradion på Sveriges Radio ska även i år dela ut sitt bokpris. Nu är det dags för alla förlag att nominera nyutgivna böcker för mellanåldern.

Programmet Barnradions bokpris produceras i år av Cubas Produktion för Sveriges Radio, programledare för femte året i rad är Manuel Cubas. Det går ut på att en barnjury läser och diskuterar fem utvalda böcker. Radioprogrammen sänds under läslovet och vinnaren avslöjas i det sista avsnittet. Författaren till det vinnande verket belönas med 30 000 kronor.

Nu eftersöker Manuel Cubas och produktionen bakom Barnradions bokpris böcker till årets upplaga av programmet. Böckerna ska vara utgivna mellan juni 2018 och juni 2019 – med andra ord går det bra att nominera titlar som ännu inte har kommit ut, så länge de är tillgängliga innan sommarlovet då jurygruppen ska läsa de fem finalisterna.

ANNONS

Kriterier är att böckerna ska vara svenska skönlitterära originalutgivningar för målgruppen 9–12 år. Översättningar, faktaböcker eller böcker i en serie (förutom del ett eller del två) räknas bort.

För att nominera skickas böckerna till Manuel Cubas, Böttigervägen 5, 112 44 Stockholm och en lista över bidragen med bokpresentationer mejlas till manuel@cubas.se. De nominerade böckerna ska vara framme senast 30 mars.

Tidigare vinnare av Barnradions bokpris:

2010 – Adzerk – den vita hingsten av Lin Hallberg
2011 – Den gröna cirkeln av Stefan Casta
2012 – Flyga högt av Katarina von Bredow
2013 – Glasbarnen av Kristina Ohlsson
2014 – 5768 visningar på Youtube av Ralf Novák-Rosengren och Anita Santesson
2015 – Den blomstertid nu kommer av Marie-Chantal Long
2016 – Bennys hemliga rapporter av Johan Bergström, Per Lange och Henrik Ahnborg
2017 – Ylvania – Sagan om ljusbäraren av Ylva Hällen
2018 – Comedy Queen av Jenny Jägerfeld

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.