ANNONS

Volante lanserar klassikerserie för fackböcker

Tobias Nielsén, förlagschef på Volante.

I samband med att de firar en miljon sålda böcker drar Volante igång en klassikerserie inriktad mot sakprosa. Den första boken har nyligen släppts.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

Volante har ända sedan starten 2003 haft en tydlig inriktning mot kvalitativ sakprosa, även om förlaget också ger ut romaner och populärvetenskap. Startskott för förlaget var bland annat böckerna Nextopia av Micael Dahlén och Tänka, snabbt och långsamt av Daniel Kahneman. Storsäljare på sistone är Det omätbaras renässans av Jonna Bornemark och Liv 3.0 av Max Tegmark.

– Det här var böcker som saknades i Sverige då vi satte igång. Nu har vi hunnit bli både etablerade och kopierade av andra, säger Tobias Nielsén, förlagschef och grundare, i ett pressmeddelande.

Den nya klassikerserien ”Volante klassiker” kommer både att innehålla återutgivningar och ett flertal egna titlar som hunnit bli klassiker.

– Jag har säkert tusen argument för varför en sådan här klassikerserie behövs. Samtidigt som vi brottas med försvagade faktakunskaper och famlar efter forna tiders bildningsideal, fortsätter bevakningen av facklitteratur vara svårt eftersatt i Sverige, säger Klas Ekman, förläggande redaktör på Volante och ansvarig för serien.

Designen för klassikerserien har tagits fram av Nina Ulmaja, prisbelönt och internationellt erkänd bokformgivare.

– Äntligen finns det en klassikerserie för fackböcker i Sverige, och att jag är så glad att ha fått formge den. Konceptet har ju varit att göra något som sticker ut, samtidigt som det inte ska dateras för snabbt. Fräckt och tidlöst på samma gång, säger Nina Ulmaja.

Volante kommer att släppa en titel i taget i serien. De planerar för två till tre titlar per år, och först ut är Alain de Bottons Filosofins tröst. de Botton är populärfilosofen som bland annat skrivit Kärlekens väg (Volante, 2017) och grundat The school of life. Nästa släpp inom klassikerserien sker i höst.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL