fbpx

Volante lanserar klassikerserie för fackböcker

Tobias Nielsén, förlagschef på Volante.

I samband med att de firar en miljon sålda böcker drar Volante igång en klassikerserie inriktad mot sakprosa. Den första boken har nyligen släppts.

Volante har ända sedan starten 2003 haft en tydlig inriktning mot kvalitativ sakprosa, även om förlaget också ger ut romaner och populärvetenskap. Startskott för förlaget var bland annat böckerna Nextopia av Micael Dahlén och Tänka, snabbt och långsamt av Daniel Kahneman. Storsäljare på sistone är Det omätbaras renässans av Jonna Bornemark och Liv 3.0 av Max Tegmark.

– Det här var böcker som saknades i Sverige då vi satte igång. Nu har vi hunnit bli både etablerade och kopierade av andra, säger Tobias Nielsén, förlagschef och grundare, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Den nya klassikerserien ”Volante klassiker” kommer både att innehålla återutgivningar och ett flertal egna titlar som hunnit bli klassiker.

– Jag har säkert tusen argument för varför en sådan här klassikerserie behövs. Samtidigt som vi brottas med försvagade faktakunskaper och famlar efter forna tiders bildningsideal, fortsätter bevakningen av facklitteratur vara svårt eftersatt i Sverige, säger Klas Ekman, förläggande redaktör på Volante och ansvarig för serien.

Designen för klassikerserien har tagits fram av Nina Ulmaja, prisbelönt och internationellt erkänd bokformgivare.

– Äntligen finns det en klassikerserie för fackböcker i Sverige, och att jag är så glad att ha fått formge den. Konceptet har ju varit att göra något som sticker ut, samtidigt som det inte ska dateras för snabbt. Fräckt och tidlöst på samma gång, säger Nina Ulmaja.

Volante kommer att släppa en titel i taget i serien. De planerar för två till tre titlar per år, och först ut är Alain de Bottons Filosofins tröst. de Botton är populärfilosofen som bland annat skrivit Kärlekens väg (Volante, 2017) och grundat The school of life. Nästa släpp inom klassikerserien sker i höst.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny