fbpx

Storytel öppnar kontor i … Karlstad

Stadshuset i Karlstad ligger på samma gata som Ztorys kontor som snart blir Storytels kontor. Foto: MHjerpe, iStock.

Storytel öppnar kontor i det ena landet efter det andra. Idag meddelade streamingtjänsten att de öppnar ytterligare ett kontor, denna gång i Värmland, närmare bestämt Karlstad.

Storytel öppnar kontor i Karlstad och rekryteringen av de största techtalangerna i regionen är redan i full gång, skriver Storytel i ett pressmeddelande. Företagets ambition är att anställa minst tre personer redan till sommaren, och att sedan fortsätta att öka sin närvaro i regionen.

– Vi är glada över att kunna öka Storytels närvaro i Värmland, här finns både en stark berättartradition och spännande teknologisatsningar. Nya tjänster hos oss väcker stort intresse och tillströmningen är hög, men vi tror att chansen att hitta de allra bästa ökar om vi sprider ut vår geografiska närvaro i Sverige, säger Märta Langéen, operativ chef (COO), på Storytel.

Så varför Karlstad? Förklaringen är köpet av Ztory, en prenumererad digital tidnings- och magasinstjänst med säte i Karlstad. Satsningen i Värmland innebär att Ztory-kontoret i centrala Karlstad växer och blir ett Storytel-kontor.

ANNONS

– Värmland fortsätter att berika Sverige med fantastiska författare och berättare. Här finns också en spännande teknologisk satsning på universitetet. Det är utan tvekan viktiga faktorer när man utvecklar Sveriges ledande digitala tjänst för bok- och berättarupplevelser, säger Märta Langéen.

– Storytel och Ztory har det bästa läs- och lyssningserbjudandet i landet, och det känns härligt att få utöka verksamheten och ta med fler värmländska förmågor på den här expansiva resan, säger Daniel Malmqvist, VD för Ztory.

I Sverige har Storytel idag kontor i Umeå, Stockholm och Lund. Och snart alltså även i Karlstad.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.