fbpx

Libris förlag nysatsar med ny VD och samarbete med Dagen

Per Magne Tveiten, koncernchef för Mentor Medier. Foto: Bård Bøe

Efter en omorganisation på Libris förlag står det klart att Felicia Ferreira, VD för dagstidningen Dagen, blir VD även för Libris. Under nästa år kommer 20 titlar ges ut.

I september 2018 meddelades en kraftig nedskärning för Libris förlag, som innebar att förlagets åtta tjänster skulle bli två. Detta på grund av förlagets sjunkande omsättning. I samband med detta sa förlagschef Jennie Sjöström upp sig då hon inte kunde ställa sig bakom beslutet.

Nu meddelar Libris senaste nytt i ett pressmeddelande. Förlaget ska fortsätta vara ett eget aktiebolag som är helägt av Swed Media och Mentor Medier, men kommer att samarbeta med systerbolaget Dagen kring framförallt marknad och ekonomi.

ANNONS

– Libris har en unik position på den svenska marknaden. Vi har trots en tuff tid bakom oss en stark tro på varumärket, och ser ett fortsatt stort behov av en bred bokutgivning som söker ingjuta livsmod, livsmening och livskunskap i människor, säger Per Magne Tveiten, koncernchef för Mentor Medier, i pressmeddelandet.

Felicia Ferreira, VD för Dagen, går in som VD för Libris i början av 2019. Steg ett blir att rekrytera en förlagschef.

– Jag är glad att Mentor Medier valt att satsa vidare på Libris som jag tror är ett förlag som kommer finnas kvar en lång tid framöver. Visionen för framtiden är en fortsatt bred utgivning som når ut i bokhandlarna samtidigt som identiteten som ”rörelseförlag” fördjupas, säger Felicia Ferreira.

Under 2019 kommer Libris att släppa omkring 20 nya titlar, däribland samlingen Gud och sånt, Brené Browns ”Dare to lead” och John Ortbergs ”Eternity is now in session”.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Utgivningen omfattar skönlitteratur, barnböcker samt facklitteratur inom samhälle, psykologi och teologi.

Dagen är en politiskt obunden dagstidning på kristen grund som har funnits sedan 1945.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny