ANNONS

Andaktsbok samlar 366 korta bibelcitat i Twitterformat

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Boken En minut om dagen från Libris förlag innehåller 366 korta bibelcitat som alla följs av en kort reflektion. Formatet är hämtat från tidningen Dagen och det populära inslaget Dagens bibelord som hör till tidningens mest lästa texter. Journalisten Håkan Arenius har stått för de korta reflektionerna i nära 15 år, och de texter som publiceras i En minut om dagen är bearbetade, till viss del nyskrivna och alla hämtade från de fyra evangelierna. Texterna följer kyrkoårets struktur utan att vara låsta till ett visst kalenderår.
– Se de här texterna som klotter i marginalen på en bibel du får låna vid ett kort möte efter vägen, säger Håkan Arenius i ett pressmeddelande.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Varför byggdes det aldrig någon järnväg till Sigtuna?

Det byggdes aldrig någon järnväg mellan Sigtuna och Ängsö – och våra industrisamhällen finns inte längre för de har ersatts av en global by.

Författaren Crister Mattsson bor sedan många år i Sigtuna och har skrivit om flera olika saker.  Även i denna bok har Sigtuna en central roll.

Att järnvägen passerade utanför staden innebar att staden inte utvecklades utan levde kvar i det förgångna. Här finns minnesmärken ända sedan medeltiden och vikingatiden.

Kommunikation har alltid varit den främsta drivkraften för samhällsutveckling,

– Numera lever vi alla i en global by. Den gamla byn har ersatts av den globala, säger han och tillägger:

– Boken är egentligen en filosofisk betraktelse över utvecklingen.

Crister Mattsson bor i Sigtuna. Han har bland annat skrivit böckerna En vägvisare i Sigtuna, och romanen, Det oväntade i Sigtuna.

(...) Läs hela artikeln »