Tidigare Bonnier-vd lovar slå tillbaka i ny bok

Perminder Mann är ny vd för Bonniers brittiska verksamhet som samtidigt byter namn till Bonnier Books UK.

Bonnier Publishing byter namn till Bonnier Books UK. Richard Johnson, fd vd, skriver en bok om sina nio år på Bonniers med vänner och fiender. Han ska även starta ett nytt förlag i höst.
Det var i februari som Richard Johnson överraskande fick lämna Bonnier Publishing och Jim Zetterlund, Bonnier Books CFO, tog över. Nyligen blev det klart med en ny VD för Bonnier Publishing, Perminder Mann (som Johnson beskriver som en ”otroligt talangfull kvinna”) och Zetterlund blir istället styrelseordförande. Det händer en hel del kring Bonniers i UK, igår meddelade de även att bolaget döps om till Bonnier Books UK.

Den 14 september kommer alltså Johnsons bok Show Me Your Medals som är berättelsen om hur ”en grupp kom från ingenstans till att bli den fjärde största förlagsorganisationen i UK och dess vd som hela tiden utmanade en industri som var emot honom från första början”.

– Det är showtime mina vänner och fiender. Vid bokens slut kommer du antingen att älska mig eller hata mig, säger Richard Johnson till The Bookseller.

Johnson säger till Bookseller att han funderade på att ge ut boken gratis men att han ”tycker det är roligt att de människor som kastat skit på honom genom åren tvingas ge honom tio pund för att läsa hans bok och se om de nämns och på vilket sätt”.

Så hur oroliga ska man vara på Bonniers i Sverige, som enligt Johnson känner till boken, för att hängas ut?

– Jag siktar inte på Bonniers, jag har bara respekt för vad de hjälpt oss åstadkomma. Mitt sikte är helt klart på andra människor och områden dock. Det är några som ska få betalt för gammal ost, säger Johnson (som kallar Bonnier Books förre vd Jacob Dahlborg för ”en svensk prins vid namn Jacob”) till The Bookseller.

Slutligen tänker han starta ett nytt förlag inom non-fiction för vuxna och involvera ”personer som är välkända i branschen”.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,