fbpx

Tidigare Bonnier-vd lovar slå tillbaka i ny bok

Perminder Mann är ny vd för Bonniers brittiska verksamhet som samtidigt byter namn till Bonnier Books UK.

Bonnier Publishing byter namn till Bonnier Books UK. Richard Johnson, fd vd, skriver en bok om sina nio år på Bonniers med vänner och fiender. Han ska även starta ett nytt förlag i höst.
Det var i februari som Richard Johnson överraskande fick lämna Bonnier Publishing och Jim Zetterlund, Bonnier Books CFO, tog över. Nyligen blev det klart med en ny VD för Bonnier Publishing, Perminder Mann (som Johnson beskriver som en ”otroligt talangfull kvinna”) och Zetterlund blir istället styrelseordförande. Det händer en hel del kring Bonniers i UK, igår meddelade de även att bolaget döps om till Bonnier Books UK.

Den 14 september kommer alltså Johnsons bok Show Me Your Medals som är berättelsen om hur ”en grupp kom från ingenstans till att bli den fjärde största förlagsorganisationen i UK och dess vd som hela tiden utmanade en industri som var emot honom från första början”.

– Det är showtime mina vänner och fiender. Vid bokens slut kommer du antingen att älska mig eller hata mig, säger Richard Johnson till The Bookseller.

ANNONS

Johnson säger till Bookseller att han funderade på att ge ut boken gratis men att han ”tycker det är roligt att de människor som kastat skit på honom genom åren tvingas ge honom tio pund för att läsa hans bok och se om de nämns och på vilket sätt”.

Så hur oroliga ska man vara på Bonniers i Sverige, som enligt Johnson känner till boken, för att hängas ut?

– Jag siktar inte på Bonniers, jag har bara respekt för vad de hjälpt oss åstadkomma. Mitt sikte är helt klart på andra människor och områden dock. Det är några som ska få betalt för gammal ost, säger Johnson (som kallar Bonnier Books förre vd Jacob Dahlborg för ”en svensk prins vid namn Jacob”) till The Bookseller.

ANNONS

Slutligen tänker han starta ett nytt förlag inom non-fiction för vuxna och involvera ”personer som är välkända i branschen”.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.