fbpx

Tidigare Bonnier-vd lovar slå tillbaka i ny bok

Perminder Mann är ny vd för Bonniers brittiska verksamhet som samtidigt byter namn till Bonnier Books UK.

Bonnier Publishing byter namn till Bonnier Books UK. Richard Johnson, fd vd, skriver en bok om sina nio år på Bonniers med vänner och fiender. Han ska även starta ett nytt förlag i höst.
Det var i februari som Richard Johnson överraskande fick lämna Bonnier Publishing och Jim Zetterlund, Bonnier Books CFO, tog över. Nyligen blev det klart med en ny VD för Bonnier Publishing, Perminder Mann (som Johnson beskriver som en ”otroligt talangfull kvinna”) och Zetterlund blir istället styrelseordförande. Det händer en hel del kring Bonniers i UK, igår meddelade de även att bolaget döps om till Bonnier Books UK.

Den 14 september kommer alltså Johnsons bok Show Me Your Medals som är berättelsen om hur ”en grupp kom från ingenstans till att bli den fjärde största förlagsorganisationen i UK och dess vd som hela tiden utmanade en industri som var emot honom från första början”.

– Det är showtime mina vänner och fiender. Vid bokens slut kommer du antingen att älska mig eller hata mig, säger Richard Johnson till The Bookseller.

ANNONS

Johnson säger till Bookseller att han funderade på att ge ut boken gratis men att han ”tycker det är roligt att de människor som kastat skit på honom genom åren tvingas ge honom tio pund för att läsa hans bok och se om de nämns och på vilket sätt”.

Så hur oroliga ska man vara på Bonniers i Sverige, som enligt Johnson känner till boken, för att hängas ut?

– Jag siktar inte på Bonniers, jag har bara respekt för vad de hjälpt oss åstadkomma. Mitt sikte är helt klart på andra människor och områden dock. Det är några som ska få betalt för gammal ost, säger Johnson (som kallar Bonnier Books förre vd Jacob Dahlborg för ”en svensk prins vid namn Jacob”) till The Bookseller.

Slutligen tänker han starta ett nytt förlag inom non-fiction för vuxna och involvera ”personer som är välkända i branschen”.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny