fbpx

Crimetime Göteborg presenterar sitt fullständiga program

Författaren Håkan Nesser. Foto: Jo Voets

Programmet är släppt till Crimetime 2018 och eventet kommer att gästas av deckargiganter som bland andra Camilla Läckberg, Håkan Nesser och Louise Boije af Gennäs.

Crimetime flyttas 2018 till Göteborg och blir en del av Bokmässan. Nu är hela programmet släppt för deckarfestivalen och det står klart att många stora namn kommer att gästa festivalen (förutom de som redan har smygpresenterats som Emelie Schepp, Denise Rudberg och Anders Roslund och de internationella namnen Jessica Fellowes, Donna Leon och Jørn Lier Horst).

– När Crimetime för första gången går av stapeln i Göteborg känns det fantastiskt att vi har ett så starkt program. Förutom de utländska gästerna kommer mässans publik att få möta stora delar av den svenska deckareliten i över 60 inspirerande programpunkter. Vi vill skapa en mötesplats för alla dem som älskar spänningslitteraturens förmåga att både roa och oroa – och vi är många!, säger Karin Linge Nordh, programansvarig för Crimetime.

ANNONS

I ett pressmeddelande skriver Crimetime att besökarna kommer att få se Louise Boije af Gennäs och Camilla Läckberg göra Denise Rudberg sällskap i ett seminarium om att växla genre i sitt skrivande. Anna Jansson, Mari Jungstedt och Sofie Sarenbrant samtalar om att skriva i serier, alltså att skriva flera böcker om samma karaktärer. Håkan Nesser diskuterar med Rolf och Cilla Börjlind och Anders Roslund om hur det känns när ens litterära karaktärer tar plats på vita duken. Dessutom diskuterar Viveca Sten ljudböcker, författarduon Lars Kepler samtalar om hur man skapar spänning i en text och Thomas Bodström utvecklar sina tankar om true crime.

Ett fullspäckat program, med andra ord. Här finns hela programmet för den som är nyfiken.

Deckarfestivalen Crimetime äger rum 29–30 september 2018 under Bokmässan, på Svenska mässan i Göteborg.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny