fbpx

Crimetime Göteborg presenterar sitt fullständiga program

Författaren Håkan Nesser. Foto: Jo Voets

Programmet är släppt till Crimetime 2018 och eventet kommer att gästas av deckargiganter som bland andra Camilla Läckberg, Håkan Nesser och Louise Boije af Gennäs.

Crimetime flyttas 2018 till Göteborg och blir en del av Bokmässan. Nu är hela programmet släppt för deckarfestivalen och det står klart att många stora namn kommer att gästa festivalen (förutom de som redan har smygpresenterats som Emelie Schepp, Denise Rudberg och Anders Roslund och de internationella namnen Jessica Fellowes, Donna Leon och Jørn Lier Horst).

– När Crimetime för första gången går av stapeln i Göteborg känns det fantastiskt att vi har ett så starkt program. Förutom de utländska gästerna kommer mässans publik att få möta stora delar av den svenska deckareliten i över 60 inspirerande programpunkter. Vi vill skapa en mötesplats för alla dem som älskar spänningslitteraturens förmåga att både roa och oroa – och vi är många!, säger Karin Linge Nordh, programansvarig för Crimetime.

ANNONS

I ett pressmeddelande skriver Crimetime att besökarna kommer att få se Louise Boije af Gennäs och Camilla Läckberg göra Denise Rudberg sällskap i ett seminarium om att växla genre i sitt skrivande. Anna Jansson, Mari Jungstedt och Sofie Sarenbrant samtalar om att skriva i serier, alltså att skriva flera böcker om samma karaktärer. Håkan Nesser diskuterar med Rolf och Cilla Börjlind och Anders Roslund om hur det känns när ens litterära karaktärer tar plats på vita duken. Dessutom diskuterar Viveca Sten ljudböcker, författarduon Lars Kepler samtalar om hur man skapar spänning i en text och Thomas Bodström utvecklar sina tankar om true crime.

Ett fullspäckat program, med andra ord. Här finns hela programmet för den som är nyfiken.

Deckarfestivalen Crimetime äger rum 29–30 september 2018 under Bokmässan, på Svenska mässan i Göteborg.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.