fbpx

Erik Hammar vann Sveriges Mästerkock 2018 – kokboken är redan på väg från tryckeriet

Erik Hammar, vinnare av Sveriges Mästerkock 2018, kokboksdebuterar med Min franska matresa.

Vinnaren i Sveriges Mästerkock får enligt tradition ge ut en egen kokbok. Bonnier Fakta har smygproducerat Min franska matresa av årets vinnare Erik Hammar.

Min franska matresa heter kokboken som är skriven av Sveriges Mästerkock 2018. Boken kommer ut i början av april på Bonnier Fakta – förlaget har i vanligt ordning satt igång produktionen långt innan säsongsavslutningen visades på tv (den 4 april 2018).

Att ta fram kokböcker ”i smyg” är inget ovanligt för Bonnier Fakta, som har producerat böcker i samband med flera andra tv-program som Sveriges yngsta mästerkock, Hela Sverige bakar och MasterChef. Läs vår intervju med Alexandra Lidén (då förläggare på Bonnier Fakta men sedan sommaren 2017 redaktionschef på Lava) om utmaningarna med att ta fram böcker på det här viset.

ANNONS

Erik Hammar är 31 år gammal och bosatt i Stockholm. Min franska matresa innehåller Eriks franska favoritrecept, recept från programmet Sveriges Mästerkock och dryckestips.

– Frankrike är ett moderkök för mig och för en stor del av den moderna matlagningen. Jag har varit i Frankrike ett flertal gånger och vuxit upp som springpojke och servitör på franska krogar. Det franska köket har även en otrolig bredd som jag tyckte var intressant att bjuda på, och de olika regionerna går ihop väldigt bra med vinsammanhanget. Den här boken förklarar lite hur jag resonerar med mat och dryck på ett enkelt sätt med geografi och Frankrike i fokus, säger Erik Hammar i ett pressmeddelande.

Tidigare vinnare av Sveriges Mästerkock och deras kokböcker

2017 – Klara Lind, Sydamerika: min matpassion
2016 – Catarina König, Varje dag är en fest
2015 – Sandra Mastio, Mat av Mastio
2014 – Amir Kheirmand, Världens bästa mat
2013 – Jennie Walldén, Smaker i mitt hjärta: Korea möter väst
2012 – Sigrid Bárány, Spisvärme: mat med känsla
2011 – Louise Johansson, Taste by Louise


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny