
Min franska matresa : vinnare av Sveriges mästerkock 2018

| Författare | |
|---|---|
| Medverkande | |
| Förlag | Bonnier Fakta |
| Genre | Mat och dryck |
| Format | Inbunden |
| Språk | Svenska |
| Antal sidor | 103 |
| Vikt | 588 gr |
| Utgiven | 2018-04-05 |
| SAB | Qcaa |
| ISBN | 9789174248005 |
Kärleken till god mat har funnits i Erik Hammars liv ända sedan han som 18-åring började jobba som nisse på restaurang. Det är mat lagad från grunden som gäller och råvarorna spelar stor roll.
Följ med Erik på en matresa genom Frankrike, från Alsace i norr via Normandie och Bourgogne till Bordeaux och Provence i söder.
Här hittar du franska klassiker, ibland i ny tappning, och Eriks egna favoriter i det franska köket. Vad sägs om röding med ängssyra och sotad purjolök, skummig svampsoppa med portvin och tryffel, helstekt renfilé med jordärtskocka, kantareller, lingon och portvinssky – och varför inte en klassisk tarte tatin till efterrätt, serverad med calvadosgrädde?






















