Bonnierförläggaren Alexandra Lidén går till Lava

Alexandra Lidén blir Lavas nya redaktionschef och förläggare. Hon kommer från Bonnierförlagen där hon jobbat som förläggare på Bonnier Fakta i åtta år.

Lava förlag rekryterar en ny förläggare, Alexandra Lidén, som tillträder efter sommaren. Närmast kommer hon från Bonnier Fakta där hon har jobbat som förläggare i åtta år. Hon har också en bakgrund från Bokförlaget Forum och Bokförlaget DN.

– Jag var redo för något nytt som förläggare och har länge följt utvecklingen hos de mindre förlagen som växer fram på marknaden. Just Lava förlag kändes extra intressant då de arbetar med moderna avtal som i korthet bygger på en annan fördelningsprincip av intäkterna – till författarnas fördel, säger Alexandra Lidén.

Alexandra Torstendahl, som även hon rekryterades från Bonnierförlagen, är förlagschef på Lava:

– Att Alexandra Lidén börjar hos oss stärker vår verksamhet och gör det möjligt för oss att fortsätta växa snabbt. Förlaget har dubblat omsättningen tre år på raken och allt fler etablerade författare väljer idag att lämna de traditionella förlagen för att nå ut med sin berättelse tillsammans med en modern part.

Lava ingår i Vulkanisterna AB tillsammans med Vulkan, Calidris och Constant Reader. Förlaget startades 2014 med visionen att ”bygga Sveriges största förlagshus för egenutgivna böcker genom moderna avtal, och sätta författaren i fokus”. Fokus ligger på att ge författarna möjlighet att själva styra över sitt varumärke och sin utgivning. Idag är Lava ett allmänutgivande förlag med en utgivning på ca 40 titlar om året. Förlaget har även en barn- och ungdomsutgivning under varumärket Unga Lava.

– Jag känner mig glad över möjligheten att få leda redaktionen på Lava och ge ut nya böcker av moderna och medvetna författare framöver, säger Alexandra Lidén.

Fotograf: Henrietta Asplund

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL