fbpx

Annica Andersson är Bokmässans nya redaktör för skola och bibliotek

Annica Andersson, Bokmässans nya redaktör med inriktning mot skola och bibliotek. Foto: Ola Kjelbye

Annica Andersson är Bokmässans nya redaktör med inriktning mot skola och bibliotek. Hennes ansvarsområde är att bredda, fördjupa och utveckla skol- och bibliotekssatsningar i Bokmässans regi.

– Jag brinner för skola och bildning och är i grunden lärare och journalist. I samspel med läromedelsförlag, edtech-branschen, intresseorganisationer och fackförbund har jag de senaste åren arbetat som egenföretagare och bland annat drivit Horisonten och edtechforchange.se. Jag tror att skola är navet i vårt demokratiska samhälle, att lärande och bildning är en väg till ett starkare samhälle och en bättre värld. Jag bor med min familj i Göteborg, och ser verkligen fram emot att vara en del av Bokmässan, säger Annica Andersson till Bokmässans nyhetssida.

Annica Andersson vill stärka fokus på branschfrågor, och anser att det är viktigt att mötas kring frågor som medie- och informationskompetens, skolans utmaning i att möta och verka mot intolerans samt skolbibliotekens roll och bibliotekens framtid.

– Jag vill förstärka och fördjupa de personliga möten mellan människor som Bokmässan möjliggör och är en så fantastiskt fin plattform för. Jag vill lyfta vår tids viktiga frågor där både skola och bibliotek är navet i samhällsutvecklingen. Bokmässan ska fortsätta att vara en arena för kompetensutveckling, nu med särskilt fokus på tilläggen i skolans styrdokument och i den nationella biblioteksstrategin. Fokus är medie- och informationskunnighet, demokrati och människors möjlighet till inflytande genom kunskap och bildning, säger Annica till Boktugg.

Enligt Annica är lärare och bibliotekarier Bokmässans viktigaste besöksgrupper, och de vill stärka relevansen och skapa en hemvist för dessa målgrupper på Bokmässan. Den fysiska ytan för skola och bibliotek får även nytt uttryck, en satsning som startar redan 2018.

ANNONS

– Utan att redan nu avslöja för mycket kommer vi inom kort att lansera några viktiga nyheter och förändringar. Förstås med syfte att lyfta och konkretisera lärares och bibliotekariers viktiga uppdrag för ett fortsatt demokratiskt samhälle. Det kommer att märkas inte minst gällande den fysiska utformningen av Bokmässans skol- och biblioteksområde, säger Annica till Boktugg.

Under torsdagen gick Bokmässan ut med information om vilka förändringar det handlar om, nämligen att ett nytt område införs för just skola och bibliotek, där alla utställare inom utbildning ska samlas. En ny scen för programpunkter som rör utbildning kommer också att finnas i anslutning till skolområdet.

Att Annica brinner för skola och utbildning och att göra lärandet intressant och inkluderande för alla elever syns även i de böcker hon läser.

– Just nu läser jag Särskilt begåvade barn av Linda Kreger Silverman, ett område vi inom skolan verkligen behöver utforska i ännu större utsträckning för att kunna möta alla elever. Jag är också mamma till särskilt begåvade barn och bär ett personligt intresse för frågan om hur vi gör lärandet fortsatt intressant. Särskild begåvning tar sig dessutom väldigt olika uttryck vilket gör det väldigt viktigt att lyssna in individen. Jag läser även Liv 3.0 av Max Tegmark. Jag älskar samtalet om vilken framtid vi människor vill skapa. Diskussionen om AI lyfts till en nyanserad nivå där vi får möjlighet att tänka konsekvens och inte minst etiska aspekter av det kanske mest kraftfulla medel mänskligheten någonsin skapat, säger Annica till Bokmässans nyhetssida.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

fanny@boktugg.se

Stäng meny