fbpx

Selmapriset efterlyser egenutgivna böcker från 2017

Tidigare vinnare av Selmapriset: Conny Palmqvist, De flyende skyldiga, Jonas Aspegren, Hemläxan och Kristina Emanuelsson, Viskskrik. Foto: Fotolia. Montage: Boktugg.

Nu är det dags att skicka in böcker till Selmapriset 2018, tävlingen där 2017 års bästa egenutgivna bok ska utses. Förra året kom det in 300 bidrag.

– Egenutgivning är helt avdramatiserat för de flesta idag, både från författarens sida och marknaden. Det finns så många framgångshistorier att det inte går att hållbart påstå att utgivningsformen är det som avgör om boken ska bli en framgång eller inte, säger Jimmy Sjökvist på Vulkan.

Selmapriset instiftades 2014 som Sveriges första stora pris för egenutgivna böcker och fick en hel del uppmärksamhet. Målet var att belöna bästa egenutgivna bok och samtidigt öka intresset för egenutgivna böcker bland allmänheten och media – priset delas ut av Vulkan som är Nordens största aktör inom egenutgivning och även finns under varumärket Bookea i flera länder utomlands.

Selmapriset 2018 är ett samarbete mellan Vulkan, Word Audio Publishing och Nextory.

ANNONS

”Det är med stor glädje som Vulkan i samarbete med Word Audio Publishing och Nextory presenterar Selmapriset 2018. Kriterierna för att få tävla i Selmapriset är enkla – alla egenutgivna böcker, oavsett förlag – eller utan förlag – som getts ut under 2017 är välkomna att delta i tävlingen. Prissumman är hela 20 000 kronor”, skriver Vulkan i ett pressmeddelande.

Tidigare vinnare av Selmapriset:
2015 Conny Palmkvist, De flyende skyldiga, Bokförlaget Arnold
2016 Jonas Aspegren, Hemläxan, Vulkan Förlag
2017 Kristina Emanuelsson, Viskskrik, Calidris förlag

Detta år består juryn av följande personer:
Ordförande: Linda Skugge, författare och skribent
Jurymedlemmar: Katarina Vastamäki, Vulkan, Jessica Rudin, Word Audio Publishing, Camilla Silfvenius, Nextory och Leffe Grimwalker, Skrivsidan.

ANNONS

Allt du behöver göra för att delta är att skicka in ditt manus till Vulkan, endast i digital form, på selmapriset@vulkan.se. Skriv ”Anmälan: Selmapriset 2018” i rubriken. För att du ska kunna delta måste de ha fått ditt manus senast kl 23:59 den 28 februari 2018. Boken måste ha varit utgiven under 2017.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Några tior i månaden eller mer? Du väljer priset.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.